Acasă Alegeri Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL, după ce varianta retragerii medicului a fost azi pe masa coaliției, care va depune lunea viitoare candidatura oficială

Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL, după ce varianta retragerii medicului a fost azi pe masa coaliției, care va depune lunea viitoare candidatura oficială

0
0
264

Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL, după ce varianta retragerii medicului a fost azi pe masa coaliției care va depune lunea viitoare candidatura oficială.

Coaliţia PNL-PSD nu renunţă deocamdată la Cătălin Cîrstoiu: ”luni îşi va depune cadidatura la Primăria Capitalei”.

Liderii coaliţiei ar fi vrut să depună chiar pe 16 aprilie candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de o presupusă retragere din cursă.

Liderii alianţei electorale PSD-PNL au stabilit, într-o şedinţă desfăşurată la Palatul Victoria vreme de peste trei ore, ca depunerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru funcţia de primar general al Capitalei să aibă loc, luni, la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit acestora, liderii coaliţiei ar fi vrut să depună chiar pe 16 aprilie candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de o presupusă retragere din cursă.

Aceleaşi surse au precizat că decizia adoptată în final a ţinut cont de faptul că Biroul Electoral Municipal trebuie să analizeze şi să valideze, mai întâi, protocolul alianţei PSD-PNL, iar premierul Ciolacu are, începând de marţi, o deplasare internaţională.

Tot luni, înaintea şedinţei coaliţiei, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a anunţat că va face o conferinţă de presă pe tema incompatibilităţii de care ar fi acuzat într-un raport din 2020 al Corpului de Control al Guvernului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus denunţ la DNA şi sesizare la ANI pe numele medicului Cătălin Cîrstoiu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. Parlamentarul USR a depus şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

”Medicul Cîrstoiu este capul unei reţele de tip mafiot care direcţionează, de ani de zile, pacienţii de la stat la privat şi îi jecmăneşte. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când şi-a numit soţia şefă de secţie, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014. Cîrstoiu a minţit şi când a spus că nu a făcut consultaţii la clinicile private unde erau acţionari el, mama, soţia şi soacra, veniturile obţinute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declaraţia de avere din iunie 2020.

Sper ca DNA şi DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracţiuni, comise cu repetiţie. Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituţii ale statului şi nu s-a luat niciun fel de măsuri”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, conform comunicatului de presă al partidului.

„Eu sunt o locomotivă. Eu m-am pus pe șine și am un traseu bine stabilit: Primăria Capitalei. Dacă acum, acestei locomotive i se pot alătură alte persoane, să vină să bage cărbuni.

Fără lipsă de modestie, vă spun că indiferent de calculele lor politice eu nu o să renunț, ci o să merg până la capăt. Poate să vină orice partid care să îl susțină pe Piedone, eu nu mă dezic de PUSL.

Alegerile locale aparțin cetățeanului și trebuie să fie desprinse de politică. Dacă ei îmi vor da această susținere nu vor susține decât normalitatea și vor înțelege că în București trebuie să scăpăm de nocivitatea USR-ului. Vorbim de șobolanul USR de la sectorul 1.

În pre-campanie, nu poți să vii cu cineva cu care credeai că poți câștiga și apoi să îl retragi și să aduci pe altcineva”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Alegeri locale 2024. La vârful coaliţiei s-a analizat azi scenariul înlocuirii lui Cătălin Cirstoiu în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei după performanţa sub asteptări de până acum şi după scorul din sondaje, au declarat surse politice pentru Observator. După-amiază, coaliţia are programată o şedinţă. „Nu am discutat așa ceva” au transmis Sorin Grindeanu şi Rareş Bogdan. „Mergem înainte”, a dat asigurări şi candidatul PNL-PSD.

La vârful coaliţiei PSD – PNL s-a analizat azi scenariul ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie retras din cursa pentru Primăria Capitalei după performanţa sub aşteptări de până acum şi după scorul din sondaje, au declarat surse politice pentru Observator. Cătălin Cîrstoiu este pe locul 3 în sondaje, dar liberalii nu ar fi de acord cu retagerea lui.

„Suntem chiar nebuni? Nu poţi să îl retragi. Pe cine mai pui acum cu două luni inainte?” au reacţionat doi lideri PNL, potrivit unor surse politice. Mai mult liberalii susţin că PNL trage mai mult în campanie pentru Cîrstoiu decât PSD.

Rareş Bogdan şi Sorin Grindeanu au declarat public că nu s-a pus problema retragerii doctorului Cătălin Cîrstoiu, dar subiectul va fi discutat dacă se deschide.

Ministrul Transporturilor a comentat luni scenariul, spunând că nu a auzit asemenea zvonuri. La rândul lui, Cătălin Cîrstoiu a afirmat că nu se pune problema despre o retragere şi a comentat că orice lucru care apare într-un moment are caracter temporar. El a mai subliniat că s-a înscris într-o luptă pentru o idee şi că merge înainte.

„A spus corect Marcel Ciolacu, până la depunerea candidaturii şi domnul Piedone e momentan, că nu e depusă candidatura. Nici nu s-a deschis perioada în care se pot depune candidaturi”, a reacţionat ministrul Transporturilor, întrebat despre o decizie în privinţa retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Generală.

Sorin Grindeanu a precizat că luni dimineaţă a avut o şedinţă de campanie, urmată de o întâlnire cu specialişti pe transporturi. „Nu am discutat despre aşa ceva. Eu am venit aseară de la Timişoara, nu am auzit asemenea zvonuri. De dimineaţă au fost colegi din conducerile PSD şi PNL, am discutat despre campanie”, a arătat Grindeanu.

Întrebat despre o retragere, Cătălin Cîrstoiu a spus: „Ce aş putea spune suplimentar faţă de ce a spus dl. Grindeanu? Asta a fost realitatea zilei, o discuţie tehnică şi atât”. „Dacă stăm să o luăm aşa, orice lucru care apare într-un moment are caracter temporar. Din punctul meu de vedere m-am înscris într-o luptă pentru o idee şi mergem înainte”, a mai spus medicul. Întrebat dacă exclude o retragere, Cîrstoiu a spus: „Din răspunsul meu, evident că da”.

Rareş Bogdan: Nu s-a pus problema retragerii lui Cîrstoiu.

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă se deschide subiectul, îl vor discuta, dar nu s-a pus problema.

Rareş Bogdan a comentat prestaţia medicului Cătălin Cîrstoiu, spunând că „e foarte bun”. „Nu a scăzut deloc, ci a crescut”. Întrebat dacă PSD a props retragerea medicului, Rareş Bodan a spus: „Nu s-a pus problema retragerii medicului Cîrstoiu. Dacă suntem oameni serioşi, îl susţinem să câştige alegerile”.

Despre discuţii în interiorul PNL pentru susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a spus că actualul primar „e o calamitate pentru Bucureşti”. „Nu a discutat nimeni de la vârful partidului”.

Întrebați dacă vor participa la alegerile locale, 45% dintre respondenți au spus că da, 30% au spus că nu și 23% au spus că nu sunt încă hotărâți.

Cât despre participarea la alegerile europarlamentare, 42% dintre respondenți au spus că vor ieși la vot, 35% au spus că nu, și 20% nu sunt încă hotărâți.

Referitor la intenția de vot pentru candidații la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone (PUSL) se află pe locul 1 cu un procent de 40%, Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de USR, este pe locul 2 cu 26%, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţinut de alianţa PSD-PNL, are 23%, în timp ce Mihai Enache (AUR) are 5%.

În ceea ce privește intenția la vot pentru Consiliul General, alianța PSD-PNL se situează pe primul loc cu un procent de 49%, Alianța Dreapta Unită (USR – FD – PMP) este pe locul al doilea cu 22%, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) are 14%, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are 10%, iar SOS România doar 2%.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…