Acasă Alegeri Disperați că vor pierde puterea, PNL joacă la două capete, ”liberalii” ar fi dispuși să negocieze cu Geoană, dacă Ciucă nu intră în turul II al prezidențialelor

Disperați că vor pierde puterea, PNL joacă la două capete, ”liberalii” ar fi dispuși să negocieze cu Geoană, dacă Ciucă nu intră în turul II al prezidențialelor

0
0
117

Disperați că vor pierde puterea, PNL joacă la două capete, ”liberalii” ar fi dispuși să negocieze cu Geoană, dacă Ciucă nu intră în turul II al prezidențialelor.

PNL joacă la două capete. Nevoia de a se vedea cu o funcție în dreptul partidului, după alegeri, îi face pe unii liberali dispuși să negocieze chiar și cu Mircea Geoană. Liberalii pun la punct planul de rezervă în caz că Nicolae Ciucă nu intră în turul II pentru Palatul Cotroceni.

PSD le-a dat un ultimatum celor din PNL, mai exact ministrului de Interne, să vină cu Hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, dar planurile în PNL sunt altele. Sunt multe scenarii pe masă, indiferent de declarațiile publice pe care le vedem.

Fie că vorbim despre tandem, fie că vorbim despre liste comune la parlamentare, toate acestea sunt pe masă, sunt în negocieri, nu sunt închise, până vineri cel puțin. Fiecare încearcă să-și asigure ceva în dreptul partidului, o funcție.

PNL vrea alegeri mai spre final de an pentru a reuși să-l mai crească în sondaje pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, cel care va fi și candidatul pentru Cotroceni.

Dar au și un plan de rezervă, spun surse, un plan pe care nu l-am mai auzit până acum. Dacă am tot vorbit despre ieșirea de la guvernare, pe care o vor unii liberali, acum vorbim despre posibila negociere cu Mircea Geoană. Liberalii vor să fie siguri că vor primi funcția de premier.

În cazul în care Nicolae Ciucă nu va intra în turul II și vom vedea o finală Mircea Geoană – Marcel Ciolacu, sunt dispuși unii dintre ei, spun surse, să discute atât cu Marcel Ciolacu, cât și cu Mircea Geoană, pentru că nu sunt atât de siguri liberalii că Marcel Ciolacu, odată ajuns președinte, le va oferi într-adevăr funcția de premier, dacă se ajunge la acea înțelegere.

Așadar vor să discute inclusiv cu Mircea Geoană. Toate scenariile sunt pe masă, sunt diferite curente de opinie în PNL. Vom vedea cel mai probabil săptămâna viitoarea, când PNL are BPN, susțin surse, și atunci vor lua o decizie și în forurile statutare ale partidului.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…