Acasă Alegeri După retragerea candidatului comun Cîrstoiu și depunerea candidaturilor, Avangarde și Inscop vin cu noi sondaje pentru localele de la București

După retragerea candidatului comun Cîrstoiu și depunerea candidaturilor, Avangarde și Inscop vin cu noi sondaje pentru localele de la București

0
0
89

Sondaj Avangarde, la comanda PSD. Cristian Popescu Piedone pe locul 3, la distanţă de Nicușor Dan și Gabriela Firea. Un sondaj Avangarde realizat în perioada 24 – 27 aprilie, pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti, arată intenţia de vot pentru Primăria Capitalei.

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone – 20%, conform unui sondaj Avangarde, care indică şi că 42% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în oraş.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%, de Cristian Popescu Piedone – 20%, Sebastian Burduja – 15%, Mihai Enache (AUR) – 7%, conform unui sondaj Avangarde.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile sunt: PSD – 31%, Alianţa Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie bună.

Conform sondajului, 42% dintre bucureşteni se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în Bucureşti, în timp ce 36% sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi, iar 22% au o opinie neutră.

Actualul primar, Nicuşor Dan ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%, de Cristian Popescu Piedone – 20%, Sebastian Burduja – 15%, Mihai Enache (AUR) – 7%. În cazul votului pentru CGMB, situaţia este următoarea: PSD – 31%, Alianţa Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%, PUSL – 10%, AUR – 9%, SOS România – 2%, REPER – 1%.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, Alianţa PSD-PNL se situează în topul preferinţelor bucureştenilor, cu un scor de 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 26%, AUR – 11%, PUSL – 9%, SOS România – 1%, REPER – 2%.

Decizia PSD-PNL de a renunţa la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei este considerată bună de 58% dintre cei chestionaţi, în timp ce 18% o consideră o decizie greşită, iar 24% nu ştiu sau nu răspund. Sondajul a fost realizat în perioada 24 – 27 aprilie, pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti, datele fiind culese prin metoda door-to-door. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Datele au fost culese prin metoda door-to-door. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Un alt sondaj, INSCOP –Intenţie vot alegeri locale: PSD-28,4%, PNL – 26,7%, AUR – 14,4%, 10.8% Alianța Dreapta Unită.

PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie.

Sondaj INSCOP Research. Intenția de vot pentru alegerile locale: Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (80.6% din total eșantion), 28.4% dintre alegători indică PSD (față de 30.6% în martie), 26.7% PNL (față de 25.6% în martie), 14.4% AUR (față de 17.4% în martie), 10.8% Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) (față de 9.8% în martie), 3.7% SOS Romania (față de 4.3% în martie), 5.3% UDMR (față de 4% în martie), 3.3% Alianța AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român) (față de 3.1% în martie), 1.9% Partidul Pro România (față de 2.4% în martie), 1.9% REPER, 1.6% PUSL. 1.9% indică alt partid (față de 2.7% în martie).

Întrebaţi care ar trebui să fie prioritatea viitorului primar din localitatea lor, 24.4% menţionează crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori, 19.4% sănătatea (spitale, dispensare etc) şi 14.2% educaţia (şcoli, grădiniţe, creşe). 13.6% indică dezvoltarea infrastructurii rutiere/ străzile, drumurile, 12.5% utilităţile publice (apa, canal, iluminat public, încălzire etc), 3.7% siguranţa publică, 3.3% curăţenia, 2.5% combaterea poluării (aerului, apei, solului), 1.8% parcurile/spaţiile verzi / zonele de recreere. 2.6% menţionează altă prioritate, iar 2.1% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Comportamentul de vot în funcţie de candidatul la primărie preferat

56.9% dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul/alianţa din care face parte candidatul preferat pentru primărie (faţă de 58.1% în martie). 32.3% spun că vor avea o altă opţiune la alegerile europarlamentare decât partidul/alianţa din care face parte candidatul preferat pentru primărie (34.9% în martie). 4.7% spun că nu s-au hotărât (2.9% în martie), 3.8% că nu merg la vot (3.3% în martie), iar 2.4% nu răspund (0.7% în martie).

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Poza momentului, ”sondaj comandat” de prezidențiabilul ”Mucușor” Dan: ”Călin Georgescu pe primul loc, următorul clasat Crin Antonescu, Lasconi, abia pe 4”

Facebook 127 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Poza momentului la aproape jumătat…