Acasă Alegeri În urlete hashtagist rezistace, Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Capitală: ”M-am pregătit 3 ani şi jumătate pentru această candidatură”

În urlete hashtagist rezistace, Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Capitală: ”M-am pregătit 3 ani şi jumătate pentru această candidatură”

0
0
302

În urlete hashtagist rezistace, Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti: ”M-am pregătit 3 ani şi jumătate pentru această candidatură. În spatele fiecarei femei mărețe sunt femei mărețe”.

”Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că momentul prin care trece acum, după ce nu a fost desemnată candidat pentru încă un mandat la Primăria Capitalei, reprezintă o „restartare”. Ea admite că s-a pregătit, în ultimii trei ani şi jumătate, pentru a candida la alegerile locale, dar susţine că, deşi nu a primit susţinerea PSD pentru a candida, va rămâne în politică, în PSD.

Fostul primar general Gabriela Firea și-a depus candidatura, duminică, flancată de toți greii din PSD: Președintele partidului Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, secretarul general al partidului Paul Stănescu, europarlamentarul Mihai Tudose și primarii de sectoare Robert Negoiță și Daniel Băluță, dar și alții.

La depunerea candidaturii, Gabriela Firea a purtat un tricou negru cu un mesaj scris cu alb: ”În spatele unei femei grozave sunt femei grozave”. Firea și-a justificat alegerea spunând că este o feministă convinsă și că tricoul este un omagiu pentru femeile care au votat-o, fără vreo altă conotație politică sau care să sublinieze eventuale fricțiuni între ea și președintele PSD Marcel Ciolacu:

”Am depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (…) Aveți în fața dumneavoastră oamenii care pot transforma Bucureștiul în bine (…) Dezvoltarea nu a existat și acolo unde au pornit proiectele ritmul lor a fost de melc. S-au pierdut aproape 4 ani de zile pentru că dacă măcar s-ar fi continuat proiectele PSD tot s-ar fi înregistrat un ritm decent (…) De ce avem nevoi? În primul rând de o echipă muncitoare (…) care să comunice cu cetățenii.

Vreau să îi mulțumesc sincer domnului prim-ministru Marcel Ciolacu pentru sprijin și să îi mulțumesc anticipat pentru că va susține, sunt convinsă, toate proiectele Capitalei (…) În acești ani, doar două sectoare au avut noroc: Sectorul domnului Robert Negoiță și al lui Daniel Băluță, în rest Evul Mediu”, a declarat Gabriela Firea la ieșirea de la depunerea candidaturii.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de susținere pentru Gabriela Firea și a vorbit despre administrația Nicușor Dan:

”Patru ani risipiți, câștigați pe minciuni și ură, s-a ajuns la dublarea staționării în trafic, la 10 locuri de joacă și 25 de bărcuțe pe Herăstrău, la companiile înființate de Gabriela Firea care au devenit legale între timp (…)”.

Au mai luat cuvântul Daniel Băluță, Robert Negoiță, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, fostul prefect Rareș Hopincă (candidat PSD la Sectorul 2) care au transmis mesaje de susținere pentru Gabriela Firea și de unitate în interiorul partidului.

”O restartare. E adevărat, m-am pregătit trei ani şi jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Politic s-a luat o altă decizie în coaliţie, pe care, după ce m-am sfătuit cu colegii mei de la Bucureşti, social-democraţi, cu familia bineînţeles, cu prietenii apropiaţi, am luat hotărârea să rămân în politică, să rămân aici, în PSD şi să-mi continuu munca. (…) Îmi place să fiu un partener de drum lung şi în viaţa privată şi în cea profesională”, a afirmat Gabriela Firea, miercuri seară.

Ea a spus că în politică se iau „şi multe decizii cu componentă emoţională”.

Firea a admis că ”au fost momente” în care crede că nu a meritat ”anumite declaraţii, insinuări”.

”Acum sunt pe acest drum al reconstrucţiei echipei noastre pentru că ţelul pentru care am luptat trei ani şi jumătate, şi anume să aducem la Bucureşti o altă administraţie, rămâne în picioare. Sunt alte personaje, sunt altele, dar ţelul e acelaşi”, a adăugat Firea.

Ea a susţinut că „nu au dreptate” oamenii care susţin că nu va face campanie pentru Cătălin Cîrstoiu. Mai mult, fostul primar a spus că, dacă pentru sine mai avea puţin de muncit, pentru că îşi făcuse campanie în ultimii ani, acum va munci, alături de echipă, mai mult.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că îşi va organiza campania electorală în primul rând pe întâlniri directe cu cetăţenii şi cu asociaţiile de proprietari.

Ea a fost întrebată, la evenimentul de lansare a lui Daniel Băluţă pentru funcţia de primar al Sectorului 4, cum se vor împărţi panourile electorale între candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei.

„Dacă vă aduceţi aminte, acum patru ani, ca primar în funcţie nu am avut deloc panouri în Bucureşti. Am considerat că este inutil să investim în acel afişaj şi am transmis pe toate căile posibile, în special în cadrul întâlnirilor directe cu cetăţenii şi cu asociaţiile de proprietari, ceea ce am realizat împreună cu echipa mea şi ceea ce vreau să fac în continuare.

Aşa îmi voi organiza şi de data aceasta campania, e adevărat, foarte scurtă, pentru că nu am mai avut timp la dispoziţie pentru pre-campanie şi sunt convinsă că bucureştenii asta aşteaptă. Am luat cu acea campanie de la om la om 250.000 de voturi, le mulţumesc bucureştenilor pentru votul de acum opt ani, de acum trei ani şi jumătate şi sper să voteze şi de data aceasta o persoană care, împreună cu echipa sa, ştie ce are de făcut la Primăria Capitalei şi împreună cu toţi colegii de la sectoare”, a spus Gabriela Firea.

Şeful de campanie al acesteia, Daniel Băluţă, a menţionat că, în scurt timp, în Bucureşti, vor apărea panouri electorale atât cu candidatul PSD, Gabriela Firea, cât şi cu candidatul PNL, Sebastian Burduja.

„În timp scurt vom dispune în oraş, într-un mod echilibrat, panouri atât cu candidatul PSD, Gabriela Firea, cât şi cu candidatul PNL, Sebastian Burduja. Există decenţă, există echilibru, există comunicare, există dialog, încât astfel de probleme nu sunt decât de ordin tehnic”, a conchis Băluţă.

Iniţial, PSD şi PNL au propus un candidat comun. Ulterior, acesta a fost retras, iar partidele au lansat propriile propuneri. Liberalul Sebastian Burduja şi-a depus sâmbătă candidatura. Firea şi Burduja se vor confrunta în alegeri, printre alţii, cu Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…