Acasă Alegeri Judecătoarea Olimpia Creţeanu, declaraţii despre alegerile de la Sectorul 1: „Dosare dispărute, ştampile în saci, aş fi cerut renumărarea atunci!”

Judecătoarea Olimpia Creţeanu, declaraţii despre alegerile de la Sectorul 1: „Dosare dispărute, ştampile în saci, aş fi cerut renumărarea atunci!”

0
0
682

Judecătoarea Olimpia Creţeanu, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, a dat o declaraţie bombă despre ce s-a întâmplat imediat după alegerile de la Sectorul 1, iar afirmaţiile acesteia nu fac decât să întărească afirmaţia că alegerile ar fi putut fi fraudate.

În declaraţia susţinută în faţa SIIJ, în prezenţa lui Dan Tudorache şi a avocatului acestuia, Mihai Drăgan, Olimpia Creţeanu susţine că au fost mai multe nereguli în ceea ce priveşte sacii cu buletinele de vot, dar şi dosarele de la alegeri.

După ce am adunat toate dosarele, am constatat că un număr de aproximativ 30-40 de dosare ale unor secţii de votare nu se regăseau. Am dispus din nou căutarea prin sacii cu buletinele de vot, a sacilor cu rechizite în care se aflau şi listele permanente. Am mai găsit o parte din sacii cu rechizite şi liste electorale, dar nu pe toate. Am repetat această operaţiune, ocazie cu care am găsit ştampilele cu menţiunea VOTAT în sacii cu buletinele de vot utilizate, fapt care era contrar dispoziţiilor care reglementează predarea şi păstrarea buletinelor de vot.

Din câte îmi amintesc, am repetat operaţiunea de căutare de trei ori şi întrucât nici după ultima căutare nu am găsit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente, suplimentare şi complementare, ca urmare a acestui fapt l-am chemat pe preşedintele BES1 şi i-am explicat că nu mai am nicio soluţie pentru a mai găsi acele liste„, se arată în declaraţia judecătoarei.

Aş fi cerut renumărarea atunci

Având în vedere situaţia creată în cadrul BES1 (…), personal aş fi procedat la renumărarea buletinelor de vot în aceeaşi noapte, în prezenţa membrilor BES 1 şi a secţiei de votare„, a mai spus judecătoarea Olimpia Creţeanu.

Într-o înregistrare audio – difuzată de România TV -, discuția pe care judecătoarea Olimpia Crețeanu a avut-0 cu procurorul Bogdan Sprîncu este aproape halucinantă.

Olimpia Crețeanu i-a atras atenția procurorului Sprîncu că nu putea descoperi listele permanente și listele suplimentare. Mai mult, ceea ce era foarte grav în contextul electoral, au fost găsite ștampile în saci, iar sigiliile lipseau.

(Claudia Crețeanu) – Nu găsesc listele permanente şi listele suplimentare.
(Bogdan Sprîncu) – Suplimentare?
(Claudia Crețeanu) – Cum aţi făcut dumnevoastră aici?
(Bogdan Sprîncu) – Aoleu!
(Claudia Crețeanu) – Ceilalţi au spus să pună ştampilele, să pună toate materialele, adică listele permanente, listele suplimentare să le pună în sac… Decât ia-le de la mine… Unde sunt sacii atunci?
(Bogdan Sprîncu) – Haideţi să vedem.
(Claudia Crețeanu) – Cum verifici dumneata dacă mi-a pus el mie acolo? Are sigiliu pus? Unde dracului sunt sacii ăia cu rechizite? Că n-am văzut niciun sigiliu. De unde ştiu că ăla mi-a pus mie listele permanente şi nu sunt acasă sau în coşul de gunoi, pe stradă? Haideţi, dar eu întreb acum. Unde este sigiliul pe sacii cu rechizite unde au fost şi ştampile? Am găsit ştampile în saci. În alea cu voturi am găsit.
(Bogdan Sprîncu) – Trebuiau să fie toate sigilate.
(Claudia Crețeanu) – Bun, şi? Cine să facă primirea?
(Bogdan Sprîncu)- Biroul Electoral de sector, dar face primirea doar la saci.
(Claudia Crețeanu) – Şi erau sigilaţi sacii? Căutaţi-mi listele electorale, listele permanente şi suplimentare la secţiile astea! Că oamenii ăştia au înnebunit. Eu n-am nimic din listele permanente. Nu am NIMIC!

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri
Comments are closed.

Vezi Și

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, a stabilit ordinea candidaților pentru Primăria Capitalei pe buletinele de vot

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Biroul electoral de circumscripţie al …