Acasă Alegeri Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, sub ”umbrela” lui George Simion, a depus plângere penală la DNA împotriva lui Nicuşor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, sub ”umbrela” lui George Simion, a depus plângere penală la DNA împotriva lui Nicuşor Dan

0
0
126

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, sub ”umbrela” lui George Simion, a depus plângere penală la DNA împotriva lui Nicuşor Dan.

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a depune o plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Mihai Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

Se „ascute” tot mai mult lupta electorală pentru Primăria Capitalei. Cu doar câteva săptămâni rămase, practic, până la alegerile locale din iunie, unul dintre candidații intrați în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureștilor a mers la DNA să depună o plângere. Vizat, actualul primar general al Capitalei.

Concret, Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, marţi, 30 aprilie, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Nu singur, ci alături de liderul formațiunii politice, George Simion. Totul, pentru a depune o plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan. Actualul edil al Capitalei, despre care se știe deja că vrea să participe în cursa electorală din iunie, cu gândul la un al doilea mandat de primar general.

Enache: ”Am depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan”.

Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

”Am depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan. Bucureștenii au dreptul să afle sursele reale de finanțare pentru publicitatea electorală deșănțată cu care a împânzit orașul”, a transmis Mihai Enache, prin intermediul unui scurt mesaj postat pe pagina sa de Facebook, marți, 30 aprilie.

Mihai Enache şi-a depus, luni, candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti din partea AUR, ocazie cu care a afirmat că Bucureştiul are nevoie de „administraţie şi de competenţă” şi trebuie să devină o „o capitală frumoasă, sigură”.

”Bucureştiul are nevoie de administraţie şi de competenţă. (…) Bucureştiul trebuie să devină capitala noastră, o capitală predictibilă, o capitală frumoasă, sigură, o capitală a familiei.

Este ceea ce punctez în programul meu, pe care l-am prezentat încă de acum şapte luni şi este ceea ce voi face eu după alegerile din 9 iunie”, a declarat Enache.

Mihai Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

”I-am cerut lui Nicușor să dezvăluie public valoarea reală a acestei campanii și costurile implicate, deoarece este evident din site-ul său că aceasta nu poate fi acoperită doar din donații, care sunt mult mai mici decât suma declarată. Domnul Nicușor Dan nu menționează dacă domnul Matei Păun i-a finanțat campania. În stilul său de a încerca să-și acopere incompetența și corupția, astăzi încearcă să se ascundă în spatele naivității, afirmând că „nu știe”. Nu putem să luăm în serios această declarație și nu mai putem accepta minciunile.

De aceea, avem o plângere penală prin care solicităm procurorilor Direcției Naționale Anticorupție să investigheze urgent mijloacele prin care Nicușor Dan și-a asigurat mult înaintea celorlalți contracandidați o campanie de afișaj stradal cu sute de panouri în București, majoritatea cu o vizibilitate ridicată, la care doar producția materialelor costă zeci de mii de euro.”, a declarat Mihai Enache, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

”Nicușor Dan are în continuare această obligație față de alegători, să dezvăluie care este relația cu Matei Păun. Am crezut că este o glumă proastă, o invenție, am crezut că nu mai există legături între Nicușor Dan și Matei Păun, însă și după 8 ani acest controversat afacerist cu conexiuni în Federația Rusă și în multe alte locuri din lume apare din nou. Această plângere penală a fost formulată împreună cu candidatul la Primăria Municipiului București, Mihai Enache.”, a afirmat și George Simion.

Conform sursei citate, în plângerea depusă la DNA ”există indicii evidente cu privire la discrepanțele semnificative între sumele declarate de Nicușor Dan pentru cheltuielile cu publicitatea stradală și costurile reale ale campaniei, care depășesc cu mult veniturile și economiile sale declarate”.

”Conform informațiilor, costurile estimative ale amplasării panourilor publicitare ar ajunge la peste 500.000 de euro, în timp ce Nicușor Dan a declarat că a cheltuit doar aproximativ 180.000 de euro din donații, iar totalul donațiilor strânse este de 270.000 de euro. De asemenea, nu există nicio mențiune în declarațiile sale de avere referitoare la economii suficiente pentru a acoperi aceste cheltuieli. Aceste discrepanțe indică posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni grave, cum ar fi luarea și darea de mită, spălarea de bani și fals în declarații, în legătură cu campania sa electorală pentru funcția de Primar General al Municipiului București”, mai spun cei de la AUR.

Nicușor Dan a strâns 300.000 de euro din donaţii.

În ce priveşte donaţiile pe care le-a primit în această campanie, primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat, săptămâna trecută, că acestea se ridică la 300.000 de euro şi că urmează să mai primească 100.000 de euro de la USR.

”În acest moment din donaţii de la persoane fizice ne apropiem de 300.000 de euro. USR o să mă finanţeze cu 100.000 de euro; USR este partid parlamentar şi primeşte subvenţie”, a spus joi Nicuşor Dan.

El a amintit că, potrivit legii finanţării partidelor şi campaniilor, candidaţii la primărie pot să cheltuiască 200 de salarii minime, reprezentând 650.000 de lei, bani pe care intenţionează să îi împrumute, iau ulterior să îi fie rambursaţi de către stat.

În ce priveşte acuzaţiile reprezentanţilor AUR care au anunţat că vor depune plângere penală împotriva lui şi i-au cerut să precizeze costul real al publicităţii stradale cu care „a împânzit” Bucureştiul, Nicuşor Dan a răspuns: ”Caragiale a spus că cel mai greu lucru pentru un român care ştie să citească este să nu scrie. Îi îndemn să scrie”.

Edilul general a precizat că 57.000 de bucureşteni au semnat pentru o nouă candidatură a sa la Primăria Capitalei.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…