Acasă Alegeri Piedone, actualul primar al Sectorului 5, întrebat dacă ar accepta să candideze la Primăria București din partea PSD-PNL: „Cu siguranță, da”

Piedone, actualul primar al Sectorului 5, întrebat dacă ar accepta să candideze la Primăria București din partea PSD-PNL: „Cu siguranță, da”

0
0
167

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a participat la o ședință cu Marcel Ciolacu și alți lideri importanți ai PSD, care s-a desfășurat la Parlament. Conform surselor noastre, Piedone le-a spus liderilor PSD că este dispus să candideze la Primăria Capitalei din partea PUSL și susținut de PSD.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat marți, 20 februarie, că, dacă PSD va stabili un candidat cu șanse reale la Primăria Capitalei, atunci îl va susține, iar dacă nu, atunci este dispus să candideze, pentru că, spune el, într-o competiție între Nicușor Dan și Gabriela Firea, actualul edil ar câștiga.

Piedone a avut un mesaj pentru liderii PSD: ”Dacă găsiți un candidat pe care eu să-l susțin cu toată puterea, atunci îl voi susține. Altfel, dacă nu există un astfel de candidat, voi candida eu”, a spus Piedone.

El a fost confruntat cu varianta Gabriela Firea, dar le-a explicat liderilor PSD că Firea ”are un electorat, dar nu este suficient pentru a-l învinge pe Nicușor Dan”. Tocmai din acest motiv, Piedone le-a transmis liderilor PSD că nu o va susține pe Gabriela Firea.

De asemenea, Piedone le-a spus liderilor PSD că Sebastian Burduja, candidatul PNL, nu este suficient de experimentat pentru o candidatură la Capitală.

Cristian Popescu Piedone a spus de zilele trecute că ia în calcul să candideze la Primăria Capitalei și că decizia lui nu are legătură cu faptul că partidele importante nu au anunțat încă niciun candidat.

”Păi am văzut dezbaterile, indecizia partidelor de a-și desemna candidații. Nu au nici oamenii nici locomotivele necesare pentru a veni în fața bucureștenilor. Mă refer la marea majoritatea a partidelor, în special la cele aflate la guvernare. Bucureștiul astăzi are trei primari care au dovedit că au lucrat în interseul orășenilor: Daniel Băluță, Robert Negoiță și subsemnatul, Cristian Piedone. Eu am spus că îmi voi pune cei 30 de ani de experiență în administrație pentru asta. Dacă nu ia cine frâiele trebuie să fac eu asta. Cu toată modestia, eu nu cerșesc prietenii, eu ofer prietenia mea.

Eu și Gabriela Firea suntem paraleli și echidistanți, dar partidul meu o va susține pe Gabriela Firea. Asta nu înseamnă că PUSL nu va avea candidat. Nu mai ține cu vrăjeala asta la cetățeni. Trebuie să anunțe candidații. Dacă coaliția nu întelege că trebuie să colaboreze, Nicușor Dan va câștiga din nou Bucureștiul. Eu nu mă adresez liderilor de partid, eu mă adresez bucureștenilor. Eu nu sunt perfect și nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii. Eu nu exclud nimic. Eu nu pot decât să mă aliniez cu dorința cetățenilor. Bucureștenii mă vor”, a declarat Cristian Piedone.

Este foarte posibil ca vizita lui Piedone la o ședință a liderilor PSD să aibă legătură cu anunțul acestuia conform căruia își dorește să candideze la Primăria Capitalei, susținut de PSD.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marți, după o discuție cu liderul PSD despre o candidatură a sa la Primăria Generală, că s-a referit la propria persoană atunci când a spus că nu o poate susține pe Gabriela Firea „pentru că orice cal devine gloabă” și a apreciat că fostul edil nu are șanse în fața lui Nicușor Dan.

Preşedintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Cristian Popescu Piedone, a fost prezent marți, 20 februarie, în biroul președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, unde a mai fost inclusiv președintele PSD, Marcel Ciolacu.

”Am susținut ceea ce am spus, că vreau să se configureze un portret de primar general, dacă vor fi liste comune, dacă vor fi doar candidați PSD, să putem noi primarii de sector să avem deschidere pentru a putea discuta pentru comunitățile noastre. Eu nu am avut nicio comunicare cu primarul general. O singură dată m-am întâlnit, după care nu s-a mai putut”, a afirmat Piedone.

Dacă orgoliile VOASTRE sunt mai presus de interesele cetățenilor, trageți obloanele, închideți partidele și lăsați Bucureștiul în seama celor dispuși să muncească pentru dezvoltarea lui!

Dacă funcțiile publice VĂ sunt mai importante ca oamenii, ieșiți urgent și definitiv din politică!

Dacă SUNTEȚI încrezători că cetățeanului îi place circul politic și așteaptă zilnic promisiuni deșarte… înseamnă că nu înțelegeți prezentul!

Dacă nu înțelegeți oamenii, n-aveți cum să lucrați în folosul lor!

Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii și mai ales… liber să iau decizii!

În consecință, ROG alianța puterii să nu-și mai fluture orgoliile în public și să-și anunțe rapid candidatul pentru Capitală!

ÎN CAZ CONTRAR,

ANUNȚ PUBLIC CĂ ÎMI PUN CEI 30 DE ANI DE EXPERIENȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ ÎN SLUJBA CETĂȚENILOR CARE MĂ VOR PRIMAR AL CAPITALEI!”, a scris Cristian Popescu Piedone într-o postare pe Facebook.

Piedone (PUSL), care își anunțase deja dorința de a candida la Primăria Capitalei dacă PSD sau coaliția de guvernare nu-și stabilesc rapid candidatul, a spus că nu a fost nimic premeditat în vizita pe care a făcut-o marți la biroul președintelui Camerei Deputaților.

Gloaba. El a spus că ”acolo m-au dus pașii” după ce a fost invitat la o conferință în Parlament și pe urmă ”am fost întâmpinat de băiatul meu (deputat în grupul PSD, n.red) ca să nu mă rătăcesc pe holurile Parlamentului”. Piedone a a mers să-l „salute” pe președintele Camerei Deputaților și să-i atragă acestuia atenția pe legea privind scutirea de impozit a Parlamentului, dar ”coincidențele” și ”Dumnezeu care deschide calea” au făcut ca în birou să fie și PSD-iști de seamă cu care au început discuțiile despre candidatură, a explicat el.

”De unde să știu eu astăzi că în biroul președintelui a fost și dl Marcel Ciolacu, miniștri, oameni din PSD? Cunoscându-i pe majoritatea au plecat niște discuții, normal, dar nu a fost o întâlnire organizată, nu am fost să negociez. Am susținut că vreau să se configureze un portret de primar general, dacă vor fi liste comune, dacă va candida doar PSD, să putem noi primarii de sector să avem deschidere să discutăm pentru comunitățile noastre”, a indicat Piedone.

Întrebat la cine s-a referit atunci când a afirmat că nu o poate susține pe Gabriela Firea pentru funcția de primar general „pentru că de obicei orice cal devine gloabă”, edilul a răspuns:

”Vorbeam despre mine. Tot respectul pentru Gabi Firea, pentru evoluția politică și ea știe foarte bine că prima oară când a candidat eu am susținut-o pentru funcția de Primar General. Alții, prieteni, nu au susținut-o. Eu nu m-am dezis. Azi când am pronunțat ‘gloabă’ nu m-am referit la ea. Eu zic de mine, orice cal adică eu de mâine devin gloabă ca toți alții de altfel și e ultima oară când pot să discut, să pun puncte pe i, pentru interesul comunității care mi-a acordat încrederea”.

”Nu m-am referit la ea. În primul rând, educația nu-mi permite să jignesc o doamnă și ea va râmâne o doamnă și poate să fie Doamne de Fier a politicii în continuare, a demonstrat în calitate de ministru al Familiei ce poate și ce s-a făcut. M-am referit la mine, eu cal pot deveni gloabă”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Candidatul. ”Eu am spus clar că vreau să candidez la Primăria Capitalei”, a indicat Piedone, întrebat ce i-a spus lui Ciolacu. Dar ce i-a răspuns liderul PSD? ”Vor discuta în cadrul coaliției, iar PUSL și-a arătat deschiderea, neavând un candidat care să câștige clar Bucureștiul, să nu îl lase pe mâna dlui Nicușor sau să vină extremismul la putere în București, eu îmi asum această responsabilitate”.

”Gabriela Firea, n-aș vrea să-i ating integritatea, ceva cu care să o lezez, dar vorbim despre o competiție reală, oamenii nu mai pot fi prostiți. Gabriela, în relația cu Nicușor, dacă ei ajung în finală, eu vă spun că Nicușor Dan va câștiga Primăria Capitalei. Se vrea lucrul ăsta? Eu nu sunt Nostradamus, poate am viziuni, poate sunt nebun, dar vorbesc de la firul ierbii în numele și pentru cetățeni”, a adăugat Cristian Popescu Piedone.

”De unde să știu eu astăzi că în biroul președintelui a fost și dl. Marcel Ciolacu, miniștri, oameni din PSD? Cunoscându-i pe majoritatea au plecat niște discuții, normal, dar nu a fost o întâlnire organizată, nu am fost să negociez. Am susținut că vreau să se configureze un portret de primar general, dacă vor fi liste comune, dacă va candida doar PSD, să putem noi primarii de sector să avem deschidere să discutăm pentru comunitățile noastre”, a spus Piedone.

”Eu am spus clar că vreau să candidez la Primăria Capitalei”, a declarat Piedone. El crede că ar avea șanse mai bune de câștig decât Gabriela Firea.

”Gabriela Firea, n-aș vrea să-i ating integritatea, ceva cu care să o lezez, dar vorbim despre o competiție reală, oamenii nu mai pot fi prostiți. Gabriela, în relația cu Nicușor, dacă ei ajung în finală, eu vă spun că Nicușor Dan va câștiga Primăria Capitalei. Se vrea lucrul ăsta? Eu nu sunt Nostradamus, poate am viziuni, poate sunt nebun, dar vorbesc de la firul ierbii în numele și pentru cetățeni”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Declarațiile au venit în contextul în care PSD nu și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale, iar președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus în mai multe rânduri că în acest moment Gabriela Firea e varianta la PMB, dar decizia finală se va lua abia în vară. Fostul primar general din perioada 2016-2020 și-a exprimat nemulțumirea pentru că ea este ”candidatul deocamdată”.

La rândul său, actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, este susținut de USR, PMP și Forța Dreptei, care formează ”Dreapta unită”. El a declarat recent că este încrezător că electoratul de dreapta din București va vota împotriva PSD la alegerile locale, adică cu el, după ce PNL i-a retras sprijinul politic.

Declarația acestuia este o schimbare de macaz, în condițiile în care Piedone a afirmat de fiecare dată că o susține pe Firea la Primăria Capitalei. Mai mult, în iulie 2023, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu și condus de Cristian Popescu Piedone, anunța că o susține oficial pe Gabriela Firea la alegerile locale din 2024, în cursa pentru Primăria Capitalei.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Ciucă al lor cu ”Munții Carpați”, le cere ”liberalilor” să vorbească puțin și să facă mult: ”Cîrstoiu va veni cu fişa de tratament pentru Bucureşti”

Facebook 64 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce ne-a explicat, cum Munții C…