Acasă Alegeri Piedone, Nicușor și Cîrstoiu, campanie electorală pentru Primăria Capitalei, cu căței, gogoși, lăutari, roabe, icoane, funii de usturoi, tării și ironii

Piedone, Nicușor și Cîrstoiu, campanie electorală pentru Primăria Capitalei, cu căței, gogoși, lăutari, roabe, icoane, funii de usturoi, tării și ironii

0
0
112

Candidații la Primăria Capitalei au intrat deja în vria campaniei. S-au pus deja pe strâns semnături pentru a-și putea depune dosarul la Autoritatea Electorală. Piedone a mers în piață cu icoana și funia de usturoi de gât. Tot în piață a ajuns și Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD – PNL.

Nicușor Dan a mers la un târg de adopții al ASP, iar Rareș Hopincă, candidat la Primăria Sectorului 2 a făcut schimb de semnături de liste cu primarul rezist Radu Mihaiu.

Cristian Popescu Piedone și-a instalat masa și scaunul în piață și a început să își cheme simpatizanții să semneze că îl susțin. De pe masa edilului Sectorului 5 primarului nu au lipsit biblia, stația de emisie recepție de care nu se desparte și prin care își dirijează angajații de la primărie, o sticlă de apă și bineînțeles tabelele pentru semnături. Langă el în picioare a stat în acest timp un tânăr membru în partidul lui Piedone, care a purtat în brațe, fără întrerupere, o cioană din lemn întruchipându-l pe Sfântul Gheorghe.

În scurt timp, pe masă au apărut și bunătățile: 8 gogoși cu zahăr oferite de o vânzătoare din piață, care a și semnat pentru susținerea lui Piedone.

La un moment dat, un comerciant care vindea usturoi i-a dăruit o funie pe care Piedone și-a atârnat-o de gât.

Totodată, unii simpatizați au primit și autografe de la Piedone, pe pliantele care îi anunțau candidatura la Primăria Capitalei.

”Nu am cota la pariuri, am cota la cetateni. Asta e important pentru mine. Avem un program serios. Suntem solutia pentru Bucuresti”, a declarat Piedone.

Scenariul a fost identic și vineri. ”Cum a scăpat Sfântul Gheorghe de balaur, așa VOM scăpa și NOI, Bucureștiul, de balaurii politici!

Cu șoșonii mei cei roșii, să nu mă deoache invidioșii, iau orașul la pas, să-i ascult pulsul, vocea și necazul!

Deseori, fac popas prin târguri, piețe și cartiere! Și la măsuța mea cea roz, îmbrățișez oameni buni și îmi strâng semnăturile necesare candidaturii anunțate!”, a scris Piedone în descrierea postării.

Și candidatul susținut pe PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, s-a întâlnit în weekend cu susținătorii lui.

”Am mers astăzi de dimineață în Piața 16 Februarie și după-amiază în parcul Kiseleff – două locuri foarte diferite și ambele emblematice pentru sectorul 1.

Bucureștiul și Sectorul 1 au nevoie de primari care să poată să îi asculte pe toți cetățenii, care să unească diferite categorii sociale și care să răspundă nevoilor tuturor.

Periferia și centrul sunt despărțite doar în mintea unora cu discursuri radicale, doar de oameni care dezbină. Eu vreau să unesc aceste zone, pentru că toți suntem cetățeni și orașul trebuie să funcționeze pentru toți.

E nevoie de curățenie și ordine pretutindeni, e nevoie de viață socială și de o primărie prezentă pretutindeni. Și mai presus de orice – este nevoie de respect față de oameni, de un primar care să vrea și să poată să îi asculte pe toți! Prin elitism confuz, la fel ca și prin circ nu se poate construi nimic.

PS: Mă bucur că l-am avut astăzi alături de mine și pe marele campion Miodrag Belodedici. Avem nevoie de toți oamenii de bun-simț pentru ca să reușim!”, a scris Cătălin Cîrstoiu, pe Facebook.

Piedone îi răspunde lui Cîrstoiu: ”Despre sterilete poate să vorbească oricine. Nu-și văd bârna din ochi, fiind timizi de paiul meu”

Primarul Sectorului 5 și candidat la Primăria Capitalei din partea PUSL, Cristian Popescu Piedone, a reacționat duminică, după declarațiile candidatului comun PNL-PSD, Cătălin Cîrstoiu, care a spus despre acesta că „e singurul primar care nu i-a răspuns niciodată la telefon” și că ”este mai șarmant decât el”. Piedone a declarat că ”despre sterilete poate să vorbească oricine” și că cetățenii îi vor amenda la urna de vot.

”Despre sterilete poate să vorbească oricine, ca să vorbesc în termeni medico-legali. Eu las să ne amendeze fiecare la urna de vot”, a reacționat Cristian Popescu Piedone duminică seară. Piedone spune, despre contracandidații săi, că „ei nu văd bârna din ochii lor, fiind timizi de paiul din ochiul lui”. „De, fapt, ei ce văd? Bârna din ochii lor sau paiul din ochiul meu?

Nu-și văd bârna din ochii lor, fiind timizi de paiul meu. Nu-i problemă. Lasă-i să vorbească, mulțumesc lui Dumnezeu. Trageți fraților în Piedone, jigniți-l pe Piedone, înjurați-l pe Piedone. Nu-i problemă, nu mă jignesc pe mine, nu au treabă cu mine, îmi jignesc acei oameni lângă care am stat 30 de ani și lucrul acesta se va vedea cu subiect și predicat la vot”, a mai spus primarul Sectorului 5, la Digi24.

Cristian Popescu Piedone, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi: Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1. Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat duminică despre angajarea la primărie a nepoţilor săi, că dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1 şi nu este vorba de incompatibilitate, precizând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate. Primarul spune că nu este nici imoralitate. ”Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”, a spus Piedone.

”Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone, precizând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate.

”Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat el.

Întrebat dacă este vorba de imoralitate, Piedone a spus. ”Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată Români asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii”, a completat Piedone.

”Piedone a promovat tot timpul capacitatea şi în jurul lui să stea tinerii, să stea cei care vor preia ştafeta”, a mai declarat primarul, precizând că se poate vedea acest lucru în organigrama Primăriei, în vârsta directorilor generali şi a şefilor de serviciu.

”Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase. Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta”, a completat Piedone, arătând că el are numai tineret în jurul lui.

”Aşa voi face li voi merge şi la Primăria Capitalei, terminăm cu dinozaurii. Eu sunt unul dintre ei, dar vreau să predau ştafeta. Cui? Tot la dinozauri? Nu se poate. Am predat şi la 4, şi la 5, voi preda şi la Capitală”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Cîrstoiu: ”Piedone cred că e singurul primar care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba. Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone. Nicuşor Dan e inteligent, dar un primar de nota 4.

Despre Nicuşor Dan, Cîrstoiu spune că e un om inteligent, dar „un primar de nota 4”. În privinţa lui Cristian Popescu Piedone, medicul spune că acesta e singurul primar care nu i-a răspuns niciodată la telefon. ”Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone”, mai spune candidatul PSD-PNL.

Cîrstoiu a povestit că Primăria nu a asigurat în niciun fel plata utilităţilor spitalului, cu toaletează pomii, nu face nimic pe spaţiile Primăriei care deservesc spitalul, nu a strâns nici măcar zăpada. ”Cel puţin la Spitalul Universitar nu am simţit prezenţa domnului primar. Ba, mai mult, cred că este singurul primar de sector care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba, probabil. În schimb ce pot să vă spun este că domnul primar Ciucu de fiecare dată ne-a asigurat tot sprijinul”, a afirmat Cîrstoiu.

El spune că Primăria sectorului 5 nu a oferit niciun fel de ajutor Spitalului Universitar atunci când preşedintele Comisiei Europene şi o delegaţie de la Bruxelles a vizitat spitalul, ajutorul venind din partea primarului sectorului 6.

El spune că susţinătorii ”şi ai PSD-ului, şi ai PNL-ului sunt de partea” sa.

”Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone”, mai spune Cîrstoiu. Despre Nicuşor Dan, Cîrstoiu spune că e un om inteligent dar ”un primar de nota 4”.

”Si am dat note toată viaţa mea”, adaugă Cîrstoiu, în acest context. Acesta a evitat, în schimb, să noteze activitatea Gabrielei Firea ca primar, spunând: ”notele le ţin doare pentru elevii corigenţi”.

Cîrstoiu mai spune şi că nu crede în sondajele de opinie: „Dacă ar fi să cred în sondaje, v-aş spune: Hai să nu mai face alegeri de azi, hai să punem oameni în funcţii publice după cum arată sondajele”.

Cîrstoiu: Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta. Voi fi doctorul Capitalei. Voi da sănătate oraşului. Ce spune despre Rafila şi Oprescu – VIDEO

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, susţine că a primit de mai multe ori propunerea de a fi ministru al Sănătăţii, însă a refuzat. Cătălin Cîrstoiu susţine că are o relaţie bună cu actualul ministru, Alexandru Rafila, care i-a fost profesor în facultate.

În schimb, Cătălin Cîrstoiu nu-i oferă ”notă de trecere” lui Sorin Oprescu nici ca primar general, nici ca manager al Spitalului Universitar. Îl acuză că i-a minţit pe bucureşteni cu promisiunea că va face autostradă suspendată în jurul Capitalei. ”Ce ar fi să vă spun eu că mâine ne vom plimba cu telegondola prin Capitală? N-am să fac în viaţa mea o astfel de mizerie”, a declarat Cîrstoiu.

Piedone îl ironizează pe Cîrstoiu, după ce acesta i-a criticat apariția cu roaba: ”Coboară din Olimpul lui cu halate albe, mănuși albe, sterilizat”

Cristian Popescu Piedone a explicat, că, din punctul său de vedere, de la Primăria Generală în jos vorbim mai mult despre administrație publică decât despre politică. De asemenea, el a continuat să îl ironizeze pe Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, care l-a criticat anterior pentru apariția sa cu roaba la televizor.

Popescu Piedone a mai vorbit despre ”balaurul politic” care ”a pus sechestru pe ce înseamnă cetățean”.

”Politică trebuie să existe. Politica trebuie să se facă peste administrația publică, administrația este una, politica alta. Noi suntem administratori, noi dăm cu măsura, construim, creăm confort cetățeanului, creăm o speranță. Politica se face după administrație. Să ne lase de la Primăria Generală în jos. Să ne lase – politicul să își facă politica în interesul țării. De la la nivelul Senatului, Parlamentului, Guvernului, Președintelui României”, spune Piedone.

El a demontat afirmațiile lui Nicușor Dan, care susține că el ar fi administrator.

”El vine de la Salvați Bucureștiul, o fundație care a fost susținută de partide politice, în special de Partidul Național Liberal, care a ieșit cu mândrie cu acest Nicușor Dan, primarul actual al Bucureștiului”, adaugă Piedone.

El spune că politicul ”ar trebui să ne lase pe noi, măturătorii de străzi, să ne lase pe noi, cei care vrem să creăm confortul cetățenilor, parcuri, spații urbane”.

Piedone despre ”finul” Cîrstoiu: Coboară din Olimpul lui cu halate albe.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, vine cu replici dure și pentru Cătălin Cîrstoiu, după ce medicul susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei a declarat că este mai „mult mai șarmant” decât Piedone.

”Dumnealui vine într-o dimensiune în care eu am intrat acum 30 de ani. Coboară din Olimpul lui cu halate albe, mănuși albe, sterilizat pe mâini, foarte curat. Se coboară undeva unde nu înțelege nici limbajul, nici rezonanța fizică, interacțiunea direct cu omul. El vine dintr-o lume virtuală a lui, e profesionist, respect, să rămână în profesia lui”, spune Piedone.

El l-a ironizat sâmbătă pe Cîrstoiu după ce medicul a criticat prezența edilului într-o emisiune televizată cu o roabă și cazma.

“Finule”, aud că, de la o vreme, îți tremură genunchii în vis și te trezești mereu speriat de-o ROABĂ. Nu-s prelat, să-ți recomand mătănii…Nici vraci nu sunt, să-ți tulbur jurământul..Dar vreau să te ajut prin câteva rânduri: “Finule”, mă rog la Bunul Dumnezeu să le dea sănătate, imunitate la stafilococi și putere financiară (pentru pastile și necesități) tuturor pacienților care ajung, de nevoie, pe mâinile tale! Eu… ca gospodarul primăvara! Cu roaba, cu lopețile prin cartiere…Treburi comunitare, “finule”.

Nu mai țuguia năsucul când mă vezi cu roaba prin oraș! Poate că d-aia visezi roabe…!Că ditamai parcul ăla din fața spitalului, cu roaba, cu sapa și cu lopata l-am făcut mare bijuterie! Păi dacă nu roboteam toți cu roaba, “finule”, vedeai și acum buruieni și șobolani în peisajul de la geam! Lasă mulțumirile, lasă smiorcăiala, că doar nu ți l-am făcut cadou! Să-l stăpânească oamenii, sănătoși, să n-aibă parte de tine în viață”, a mai reacționat, sâmbătă, Piedone.

Cristian Popescu Piedone, candidatul favorit pentru postul de primar al Primăriei Municipiului București, a reacționat ferm la întrebările privind un posibil cadou oferit de Cătălin Cârstoiu, respingând categoric ideea unui schimb de daruri.

Întrebat despre un presupus cadou constând într-o sticlă de palincă numită ”tăria lui Cătălin”, Piedone a declarat că nu intenționează să accepte această ofertă. ”Dacă el mi-a dat palinca, bogdaproste. Nu o să o primesc”, a subliniat el.

În schimb, Piedone a sugerat că ar putea oferi „tăria de caracter a lui Piedone” în schimbul acestei palinci.

”Că tot e o tărie și nu trebuie să o bea. Trebuie să o aibă”, a adăugat el, sugerând că Cătălin Cârstoiu ar putea beneficia mai mult de acest atribut decât de un alcool spirtoas.

Această declarație vine în contextul unei campanii electorale animate și a unei competiții electorale care se află în favoarea lui Cristian Popescu Piedone pentru funcția de primar al Bucureștiului.

Tot sâmbătă, Nicuşor Dan şi-a făcut apariţia în Parcul Circului unde Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a organizat un târg de adopţii.

”Este primul târg de adopţii pe care-l facem în aer liber anul acesta, vă aşteptăm aici, până la ora 16:00. Toţi câinii pe care îi avem aici şi pe care îi avem în adăposturi sunt luaţi de pe străzile Bucureştiului, sunt deparazitaţi. Sunt vaccinaţi. În trei ani am reuşit să dăm spre adopţie 5000 de câini”, a transmis Nicuşor Dan sâmbătă, într-un mesaj video pe Facebook.

El a mers apoi la câteva dintre animalele duse în parc pentru a fi adoptate.

”Salut, vrei să te duci într-o familie? Ia spune!”, s-a adresat edilul unui câine.

Cătălin Cîrstoiu a mers tot în parc, însoţit de echipe de la PSD şi PNL de la sectorul 1.

Acţiunea a avut loc în parcul Bazilescu, ţinta criticilor candidatului PSD-PNL fiind primarul Clotilde Armand, despre care spune că „stă izolată în biroul său, ca şi Nicuşor Dan, şi nu ştie să comunice deschis cu oamenii”.

”Locuitorii din sectorul 1 sunt nemulţumiţi de poluarea tot mai agresivă şi de lipsa de soluţii – atât a primarului de sector, cât şi la nivelul Primăriei Capitalei. Fiindcă şi Nicuşor Dan a eşuat total, a arătat că nu ştie cum să abordeze această problemă vitală a oraşului! Faptul că dl Drulă de la USR şi aliaţii lui de dreapta le propun în continuare bucureştenilor parteneriatul Clotilde Armand – Nicuşor Dan înseamnă ca le spun cu cinism să înghită şi mai multă poluare încă patru ani!”, a scris Cîrstoiu pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…