Acasă Alegeri Prezență mai mare la vot decât se aștepta, cine câștigă, cine pierde?!

Prezență mai mare la vot decât se aștepta, cine câștigă, cine pierde?!

0
0
469

A ieșit norodul la vot…ce pandemie, care coronavirus, cine are de câștigat, cine are de pierdut? Democrația? Tableta? Cetățenii? Justificarea unei eventuale instituiri ulterioare a unei noi stări de urgență, pe motiv că poporul nu a fost disciplinat la vot și s-au bulucit la cozi?! Rămâne de văzut!

Update ora 18:00:

La ora 18.00, Gabriela Firea era ușor în fața lui Nicușor Dan

Potrivit unui exit poll realizat de ARGUMENT, citat de dcnews.ro, lupta pentru primaria Capitalei ar fi ”pe viață și pe moarte”. Astfel, la ora 18:00, procentajul celor mai importanti 3 candidati ar fi fost urmatorul:

Gabriela Firea: 42%
Nicusor Dan: 40%
Traian Basescu: 12%

Update ora 17:00:

Consiliul General București:

PSD (Partidul Social Democrat) 31%

USR-PLUS (Alianța Electorală USR PLUS) 30%

PNL (Partidul Național Liberal) 21%

Primar București:

Firea Gabriela (PSD) 43%

Dan Nicușor (Candidat PNL+USRPLUS) 39%

Băsescu Traian (PMP) 11%

Consiliu Sector 1:

USR-PLUS (Alianța Electorală USR-PLUS) 38%

PSD (Partidul Social Democrat) 31%

Sunt datele strânse până la ora 17.00! Sondajul a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul tip EXIT POLL ARGUMENT va viza Primăria București, dar și cele șase sectoare ale Capitalei.

Update ora 14:

Gabriela Firea e cu trei procente în faţa lui Nicuşor Dan la ora 14.00, susţin surse politice pentru Adevărul. Informaţiile se bazează pe primele rezultate furnizate de casele de sondare. Liderii PNL estimează că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara. De altfel, numărul tinerilor prezenţi la urne începe să crească.

Sectorul 1: Dan Tudorache (PSD) are un mic avans în faţa lui Clotilde Armand (USR – PLUS – PNL), care poate fi anulat pe parcursul zilei. În prima parte a zilei a ieşit la vot, în mod tradiţional, electoratul de stânga.

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) conduce în opţiunile electoratului, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu (PSD) şi Neculai Onţanu (ADER) se luptă pe acelaşi electorat. Lupta e foarte strânsă.

Sectorul 3: Robert Negoiţă îşi păstrează statutul de favorit. În plus, prezenţa la vot este foarte mică în Sectorul 3, un alt avantaj pentru primarul în funcţie.

Sectorul 4: Daniel Băluţă are un avans de câteva procente în faţa Simonei Spătaru. Poate apărea o surpriză doar dacă mobilizarea la vot va fi mare.

Sectorul 5: Lupta se duce în trei: Daniel Florea (PSD) e momentan pe primul loc, umăr la umăr cu Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) şi Cristian Popescu Piedone (PPUSL). Liderii PNL susţin că Băcanu e favorit conjunctural, în contextul în care Florea, Piedone şi Marian Vanghelie se luptă pe acelaşi electorat (de stânga).

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS) conduce la mijlocul zilei, însă lupta e destul de strânsă, în condiţiile în care Ştefan Florescu, candidatul PMP, rupe din voturile dreptei. Gabriel Mutu îi suflă în ceafă lui Ciucu, potrivit estimărilor sociologice. Mobilizarea tinerilor în Sectorul 6 este exemplară.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri
Comments are closed.

Vezi Și

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, a stabilit ordinea candidaților pentru Primăria Capitalei pe buletinele de vot

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Biroul electoral de circumscripţie al …