Acasă Alegeri Propunerea PMP către PNL, alegeri locale 27 septembrie

Propunerea PMP către PNL, alegeri locale 27 septembrie

0
133

Alegerilor locale ar putea fi organizate pe 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul week-end din decembrie. Sunt datele pe care le-a avansat preşedintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu Ludovic Orban. Surse politice au declarat pentru Romania TV că premierul a fost de acord cu datele avansate de liderul PMP.

Liderul PMP, Eugen Tomac, s-a întâlnit joi cu premierul Ludovic Orban. Discuţiile au avut ca temă principală organizarea alegerilor.

Eugen Tomac a propus ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar alegerile parlamentare în primul week-end din decembrie. În urma discuţiei, premierul a fost de acord cu datele avansate de liderul PMP, au precizat surse politice.

Acest lucru nu este, însă, de ajuns. Trebuie adoptat un proiect de lege în Parlament prin care să fie prelungire mandatele aleşilor locali.

În schimb, cei din PSD ar vrea să aibă loc mai repede, la începutul lunii septembrie.

Curtea Constituțională (CCR) a respins miercuri legea PSD care stipula că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, nu Guvernul, cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. De asemenea, CCR a decis, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali este neconstituțională. Curtea susţine că mandatele primarilor pot fi prelungite doar prin lege.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri
Comments are closed.

Vezi Și

Pentru Primăria Generală a Capitalei, unde încape Petrov, încape și ”Trădiceanu”

Exact ca și în cazul lui Traian Băsescu, e evident că și în cazul lui Călin Popescu Tărice…