Acasă Alegeri PSD și PNL au decis, candidați separați la prezidențiale, Ciolacu despre candidatul PSD: ”Sunt convins că va câștiga”, Ciucă, din nou apel la ”unificarea dreptei”

PSD și PNL au decis, candidați separați la prezidențiale, Ciolacu despre candidatul PSD: ”Sunt convins că va câștiga”, Ciucă, din nou apel la ”unificarea dreptei”

0
0
234

PSD și PNL au decis să aibă candidați separați la prezidențiale, Ciolacu despre candidatul PSD: ”Sunt ferm convins că va câștiga”, Ciucă face din nou apel la ”unificarea dreptei”.

PSD și PNL au decis să aibă candidați separați la prezidențiale. Ciucă și Ciolacu se vor bate pentru Cotroceni.

La finalul unei şedinţe care a durat peste şase ore, ”liberalii” au stabilit, vineri, că vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Şi social-democraţii, întruniţi în Consiliul Politic Naţional, au decis cu cîteva ore mai devreme să aibă propriul candidat pentru Cotroceni.

„Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filială din întreaga ţară. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale şi europarlamentare. (…) La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a declarat Ciucă, după reuniunea desfăşurată la Poiana Braşov.

Ciucă, apel pentru o nouă alianţă a dreptei

”Negociem cu orice partid care dorește să vină să susțină politicile de dreapta”, a mai spus Nicolae Ciucă, întrebat despre varianta ca partidele de dreapta să se alinieze în spatele său pentru a susține candidatura sa la prezidențiale.

”Ceea ce vă pot spune cât se poate de asumat și de responsabil este faptul că, pe o astfel de decizie, ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice partid care dorește să vină să susțină politicile de dreapta. (…) Cei care vor să vină alături de noi în acest demers sunt bineveniți”.

De la Consiliul Politic Naţional, desfăşurat la Sâmbăta de Sus, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a fost primul care a anunţat că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie. Ulterior, Marcel Ciolacu i-a întărit afirmaţia.

”Nu vom lua decizia privind candidatul la prezidențiale, dar ce vă pot spune este că nu vom avea candidat comun cu PNL”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor, potrivit unor surse politice.

Președintele PSD a evitat să răspundă dacă își va asuma candidatura la prezidențiale dar a precizat că nu va candida dacă data acestor alegeri va fi mutată din septembrie în decembrie, așa cum au sugerat liderii PNL în ultimele zile.

”Dacă alegerile vor fi în decembrie, eu nu voi candida”, ar mai fi spus acesta, potrivit acelora;i surse.

Ce spune despre candidatul PSD la prezidențiale. ”Sunt ferm convins că va câștiga”,

Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile prezidențiale, dar și despre coaliția de guvernare. În plus, premierul a avut un mesaj și pentru George Simion.

Marcel Ciolacu a fost sâmbătă la la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ”Aurel Vlaicu”, de la Boboc, în județul Buzău. Premierul a vorbit cu această ocazie despre alegerile prezidențiale.

Acesta a spus că nu se pune problema ca PSD să accepte oferta PNL-ului și nu va susține candidatul liberalilor, ci partidul va avea propriul candidat.

‘‘Noi am decis într-un forum statutar că PSD o să aibă candidat pentru funcția de președinte. Nu mai exista ”dacă”. Sunt ferm convins că PSD câștigă. Cea mai mare șansa ne-o dau românii. Când o să faceți raportare la ultimii 20 de ani de președinți de dreapta?”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre George Simion, care și-a anunțat candidatura la prezidențiale, Marcel Ciolacu a transmis că-i urează toate cele bune.

‘‘Îi urez succes lui George Simion”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre ruperea coaliției

În plus, întrebat despre ruperea coaliției, Marcel Ciolacu a precizat că nu se ia în calcul așa ceva și că, pentru români, cel mai bine este ca PNL și PSD să meargă mână în mână.

”Nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate. E o discuție avută când PSD a acceptat într-un moment foarte complicat să vină la guvernare și cred că suntem 2 oameni politici care ne respectăm, eu și Ciuca”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre candidatura la alegerile prezidențiale

Liderul PSD spune că dacă alegerile vor fi în decembrie, nu va candida: ”Dacă alegerile vor fi în decembrie, eu nu voi candida!”.

”Data alegerilor va fi în septembrie. Nu există altă opțiune. Uitați de candidatul comun cu PNL. Nu va exista așa ceva. Haideți să avem un președinte adevărat pentru România, care să reprezinte toți românii. După 10 ani cu Băsescu care a fost un dezastru și 10 ani cu Iohannis care a urât PSD și oamenii de stânga pe care îi reprezentăm. Abordarea pe care o vom avea va conta enorm de mult. Trebuie să rămânem o echipă unită și de data aceasta avem toate atuurile pentru a câștiga. Nu vă așteptați la nimic din partea PNL. Acești parteneri loiali”, a spus Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…