Acasă Alegeri Raed Arafat: ”Cine nu poartă mască nu poate vota”

Raed Arafat: ”Cine nu poartă mască nu poate vota”

0
0
1,834

Și uite așa, am ajuns să condiționăm drepturile fundamentale conferite de Constituție, de purtarea măștii!

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, luni, după ședința de guvern, regulile după care se vor desfășura alegerile locale, programate pe 27 septembrie.

Astfel, alegătorii nu vor putea intra în secția de votare fără mască și și-o vor da jos doar pentru identificare. De asemenea, în ziua votului a fost adăugată prevederea ca alegătorii să îşi dezinfecteze mâinile, la intrarea şi la ieşirea din secţiile de vot. ”Portul măștii va fi obligatoriu în secția de votare. Recomandarea este ca oamenii să vină cu masca de acasă. În mod normal, masca va putea fi dată jos pentru identificare”, a declarat, luni, Raed Arafat.

La secţiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască şi distanţare, s-a adăugat şi obligativitatea alegătorilor, la intrarea şi la ieşirea din secţiile de vot, de a dezinfecta mâinile în secţia respectivă”, a adăugat Raed Arafat. De asemenea, Raed Arafat a mai precizat că este preferabil ca alegătorul să vină de acasă cu pixul lui, cu care să semneze. Întrebat dacă vor fi amendați cei care vor refuza să poarte masca de protecție în secția de votare, Arafat a spus că membrii comisiei de votare vor putea decide să nu le permită să voteze celor care nu respectă regulile. Şeful DSU a adăugat că a fost introdusă o măsură pentru ca cei care au carte de identitate să introducă personal cartea ”în fanta de la tabletă sau aparatul care o citeşte”.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…