Acasă Alegeri Rezultatele parțiale ale exit poll-urilor pentru alegerile locale și parlamentare din 2024, cine câștigă, cine pierde, cine își ia din nou țeapă

Rezultatele parțiale ale exit poll-urilor pentru alegerile locale și parlamentare din 2024, cine câștigă, cine pierde, cine își ia din nou țeapă

0
0
83

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat mai multe institute de sondare a opiniei publice care vor prezenta exit-poll-uri duminică seara. Două dintre ele, cele mai cunoscute, CURS și Avangarde, vor lucra împreună la exit-poll-ul realizat la comanda Alianței PSD-PNL.

La ora 22.00, imediat după închiderea urnelor din țară, televiziunile de știri vor prezenta primele rezultate ale exit-poll-urilor pentru alegerile europarlamentare și cele locale din București.

Update ora 17:00: Potrivit informațiilor din surse politice, datele EXIT-POLL la ora 16:00 arată că votul politic la alegerile europarlamentare este în favoarea Alianței PSD-PNL.

Astfel, PSD-PNL ar obține 49%, AUR-18%, Alianța Dreapta Unită – 14%, PUSL -5%, SOS România – 4%.

Prezența la vot la ora 17:00 la alegerile locale este de 35%, în timp ce la alegerile europarlamentare, unde sunt luate în calcul și voturile diasporei, a ajuns la 37%.

Astfel, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile exprimate până la prânz, în București, Gabriela Firea – 26%, Cristian Popescu Piedone – 15%, iar candidatul PNL, Sebastian Burduja, 13%.

La Sectorul 1, George Tuță ar fi obținut 41% din voturile exprimate până la ora 13.00, iar Clotilde Armând 37%. În Sectorul 2, Rareş Hopincă ar avea 36%, iar Radu Mihaiu 30%. Pentru sectoarele 3 și 4, favoriți ar fi Robert Negoiță și Daniel Băluță, iar la 5 fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Piedone, cu 45%. Ciprian Ciucu ar avea 55% din voturile exprimate până la prânz.

În privința votului politic, Alianța PSD și PNL s-ar afla la pragul de 50%, iar pe locul doi ar fi plasat partidul lui George Simion, cu aproape 20%. Un scor aflat mult sub cel estimat de sondajele de opinie din timpul campaniei electorale este înregistrat de ADU, alianța dintre USR; partidul lui Ludovic Orban și PMP, care ar avea până la orele prânzului, doar 11% dintre voturile exprimate.

Conform surselor citate, partidul Dianei Șoșoacă s-ar situa la 5% din opțiunile electorale.

CURS este deținută de fostul jurnalist de la Antena 3 Iosif Buble. Institutul a dat rezultatele la multe dintre scrutinele din ultimii 25 de ani, scrie publicația care oferă și câteva momente în care cifrele estimărilor au fost departe de rezultatele ulterioare. Buble este și patronul site-ului Știripesurse.ro care a avut contracte de publicitate cu mai mulți politicieni, partide sau instituții și companii de stat. Soția lui Buble este fosta deputată Diana Tușa, inițial PNL, iar ulterior PSD.

Conform declarației de avere pe care soția lui a depus-o în iunie 2023, Iosif Buble a încasat dividende de aproximativ 4 milioane de euro (18.819.754 de lei) de la cele șase firme la care are acțiuni.

Cine deține Avangarde. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL este deținută în proporție de 100% sociologului Marius Pieleanu. Acesta a precizat pentru Europa Liberă, că sondajul din seara alegerilor din 9 iunie este făcut la comanda Alianței PSD-PNL și că va fi realizat împreună cu CURS.

În același timp au mai fost acreditate și Sodiso Research SRL și Megatronic World Productions SRL.

Cine deține Sodiso Research SRL. Sodiso Research SRL este deținută de Gheorghe Barna, C&P Studio, Asociația Analiștilor în Politici Publice și Kvantum Research, scrie Europa liberă..În tim ce Kvantum Research este deținută de Tamas Kiss și Grigore Barna, Asociația Analiștilor în Politici Publice este un ONG înființat pentru a explica maghiarilor cum să se comporte la recensământul populației în 2021. Toate au sediul în Cluj Napoca.

Cine deține Megatronic World Productions SRL. Firma Megatronic World Productions SRL este deținută de un politician din Baia Mare, Gheorghe Gligan. consilier local.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…