Lovitură dură dar meritată și justă pentru alianţa USR-PLUS, căreia i-a fost interzis să mai afişeze pe panourile electorale sloganul „O România fără hoţie”, deocamdată decizia se va aplica doar în judeţul Dâmboviţa. La această decizie, s-ar mai putea adăuga ipocrizia, tupeul, aroganța și nerușinarea, dar desigur…acestea nu constituie atribute legale.
Biroul Electoral Dâmboviţa a interzis alianţei USR-PLUS să mai folosească în timpul campaniei electorale sloganul „O Românie fără hoţie”, considerând că este defăimător, pentru că adaugă tuturor celorlalți competitori o ”etichetă” de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoția) fiind faptă incriminată de legea penală, se arată în decizia BEJ Dâmbovița.
”Transmiterea în spațiul public, în timpul campaniei electorale, a unor mesaje de natura celui menționat în sesizare, respectiv , pe același afiș pe care apare îndemnul de a vota Alianța USR-PLUS, prezintă un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmițând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar adrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”, spun reprezentanţii Biroului Electoral Dâmboviţa în motivarea deciziei de a interzice sloganul.
Potrivit documentului, prin utilizarea acestui slogan „se adaugă tuturor celorlalți competitori o ‘etichetă’ de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoția) fiind faptă incriminată de legea penală”.
”În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinia proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot și, implicit, rezultatul alegerilor. BECJ Dâmbovița, cu majoritate, constată că sloganul electoral din materialele electorale aparținând Alianței USR PLUS au un pronunțat caracter defăimător (denigrator)”, se arată în decizie.