Acasă Alegeri SOS a depășit pragul la europarlamentarele 2024, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus pleacă la Bruxelles, circul e garantat în Parlamentul European

SOS a depășit pragul la europarlamentarele 2024, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus pleacă la Bruxelles, circul e garantat în Parlamentul European

0
0
379

SOS a depășit pragul la europarlamentarele 2024, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus pleacă la Bruxelles, circul e garantat în Parlamentul European.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Partidul SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după centralizarea a 97,87 de voturi.

Partidul Dianei Șoșoaca, SOS, a obținut sub 3% din voturile exprimate în țară la alegerile europarlamentare, însă voturile din diaspora l-au urcat la pragului de 5% și îi conferă două mandate în Parlamentul European.

Pe voturile exprimate în țară, partidul SOS al Dianei Șoșoacă era la 3%, sub pragul de 5% de intrare în Parlamentul European. Voturile din diaspora, unde SOS a obținut peste 13%, au crescut scorul partidului lui Șoșoacă, care va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR, potrivit acelorași surse.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidați SOS la Parlamentul European.

Prin urmare, potrivit numărătorii paralele a partidelor, mandatele României în Parlamentul European se vor împărți astfel:

Alianța PSD-PNL – 20 de mandate

AUR – 6 mandate

ADU – 3 mandate

UDMR – 2 mandate

SOS – 2 mandate

La voturile exprimate în țară, partidul SOS, înființat de Diana Șoșoacă, obținuse doar 3%, sub pragul de 5% de intrare în PE.

Salvarea a venit, însă, din diaspora, unde, arată sursa citată, SOS a obținut peste 13% dintre sufragii.

Astfel, SOS va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR.

Având în vedere că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidați SOS la Parlamentul European, cel mai probabil ei vor ocupa aceste funcții.

Porivit numărătorii paralele a partidelor, citate de G4Media, Alianța PSD-PNL va avea 20 de mandate în PE.

AUR va avea 6 mandate, ADU – 3 mandate, UDMR – 2 mandate și SOS – 2 mandate.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…