Acasă Blog ”Pe aripile vântului” interzis de HBO Max pe motiv de rasism

”Pe aripile vântului” interzis de HBO Max pe motiv de rasism

0
238

Globaliștii, neomarxiștii, progresiștii, șoroșiștii, antitrumpiștii, neoliberalii, antifa…nu întindeți prea mult de coarda ”rasismului” că s-ar putea rupe. Una-i una alta-i alta, putem să înțelegem tema rasismului până la un punct, putem să înțelegem (sau nu) că aici, în an electoral de o importanță enormă, este o pâine de mâncat, dar exageratul, derizoriul sau ridicolul nu ajută în niciun fel, ba dimpotrivă, riscați să o dați în rizibil!

Acuma v-ați trezit că ”Pe aripile vântului” este rasist? Până acuma ce ați păzit? V-ați aliniat doar slugarnic și oportunist agendei de moment, nimic mai mult! Ce faceți voi acum, este frecție la un picior de lemn tolerant și nerasist. Nu fiți mai catolici decât papa, nu ne dați de înțeles că ar fi nevoie de o exorcizare de demoni ipocriți ce au tendința să vă bântuie existența. Dacă ar fi să excludem rasismul din toate peliculele de film existente, ați rămâne cu visteria de film, goală.

Marile platforme distribuitoare de filme și seriale tv au început să scoată din listă producții considerate ca având conținut rasist. Pe aripile vântului, unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, a fost scos de pe platforma HBO Max, iar serialul Little Britain a fost eliminat de pe Netflix și BBC.

Pe aripile vântului, lansat în 1939, este considerat un clasic și apare în toate topurile cu cele mai bune filme făcute vreodată. Pe lîngă povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul Războiului de secesiune, filmul portretizează și sclavia negrilor într-un mod „îndulcit”, lucru care a atras numeroase critici de-a lungul vremii, scrie CNN.

”Pe aripile vântului este produsul timpului său și conține prejudecăți rasiale care, din păcate, erau ceva comun în societatea americană. Aceste prejudecăți erau greșite atunci și sunt greșite și astăzi, așa că am decis că este iresponsabil din partea noastră să difuzăm în continuare filmul fără a explica și denunța aceste prejudecăți”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max pentru CNN.

Filmul va fi disponibil din nou pe HBO Max „cu o discuție despre contextul istoric și denunțarea acelor scene” și va fi prezentat „așa cum a fost creat inițial, pentru că altfel ar fi ca și cum am susține că aceste lucruri nu au existat”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Încarcă mai mult
Load More In Blog
Comments are closed.

Vezi Și

Hunedoara, un oraș renăscut din propria cenușă! Aradul se decojește încet și dezolant de poleiala de odinioară

Orașul Hunedoara în perioada anilor 1980, era un oraș muncitoresc, industrial, cenușiu, po…