Acasă Coronavirus ”Autoritățile” ne spun cât țin anticorpii și imunitatea după vaccinarea anti-Covid

”Autoritățile” ne spun cât țin anticorpii și imunitatea după vaccinarea anti-Covid

0
307

”Autoritățile” estimează, că răspunsul imun după toate cele trei vaccinuri existente în momentul de față, se păstrează cel puțin un an, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Cam așa arată ”autoritățile” ce gestionează pandemia și campania de vaccinare în România, rujatul doctor Gheorghiță și fostul fotomodel Andrei Baciu, propus ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și retras după câteva ore de la nominalizare și mai apoi numit secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Medicul a fost întrebat despre ultimele date legate de imunitatea oferită de către fiecare dintre cele trei vaccinuri disponibile.

Avem date disponibile la opt luni care arată cât se poate de bine. Răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puțin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum știm, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă depfise 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depășește această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege date și pentru a veni cu dovezi”, a răspuns Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă se referă la toate cele trei tipuri de vaccin, medicul a spus că datele sunt similare.

Vaccinul anti-COVID care a înregistrat cele mai multe reacții adverse. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus, marţi, că potrivit datelor statistice din țara noastră, cele mai multe reacții adverse le-au înregistrat românii care s-au imunizat cu doze de la Pfizer.

La reacții adverse sunt: Pfizer – 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul şi 2300: febră, cefalee, stare de obseală.

Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local şi 75 de reacții generale.

AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local şi trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie„, a spus Valeriu Gheorghiță.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Permisul de călătorie pe bază de vaccin și test Covid devine realitate din Martie

Permisul de călătorie care ține cont de vaccinarea titularului și de eventualele teste COV…