Acasă Coronavirus Cum ne protejăm de coronavirus când ieșim

Cum ne protejăm de coronavirus când ieșim

0
0
720

Știm deja că trebuie să avem o igienă corespunzătoare a mâinilor, să evităm să ne atingem fața atunci când știm că nu ne-am spălat pe mâini sau să purtăm măști medicale pentru a ne proteja gura și nasul. Dar, dacă te numeri printre cei care sunt fortați de împrejurări să iasă din casă în această perioadă, mai sunt câteva reguli pe care ar fi bine sa le respecți pentru a te proteja cât mai mult posibil de infecția cu noul coronavirus.

1. La cumparături folosește mănuși sau o pungă de plastic nouă atunci când atingi legumele și fructele pentru a le alege.

2. Evită saluturile prin contact fizic (strângeri de mâini, îmbrățișări, sărut pe obraz). Prin distanțare socială nu te protejezi doar pe tine, ci și pe cei din jur, în cazul în care tu ai fost contaminat accidental.

3. Ai grijă unde pui telefonul mobil și încearcă să-l dezinfectezi cât de des posibil.

4. Nu folosi mâinile când trebuie să apeși pe butoane sau clanțe ori să împingi uși. Folosește-te de coate, umeri, șolduri, genunchi, picioare sau de articulațiile pumnului.

5. Poartă mănuși de latex când mergi la cumpărături și urmează să atingi cărucioare sau să atingi obiecte și produse care ar putea fi contaminate. Astfel, riscul de infectare încrucișată poate fi redus semnificativ. Important! Chiar dacă folosești mănuși, nu îți atinge fața. Ele pot fi deja contaminate odată ce atingi cu ele suprafete.

6. Ține la îndemână șervețele umede și dezinfectante și șervețele uscate. Le poți folosi dacă strănuți sau ca bariere daca nu ai mănuși din latex.

7. Evită pe cât posibil folosirea banilor in numerar. Se știa și până acum că sunt murdari și purtători de tot felul de microbi, prin urmare pot fi si un ”vehicul” pentru Covid-19. Plătește cu cardul sau cu telefonul mobil, dacă este posibil.

8. Poartă cu tine un pix, pentru orice eventualitate. Este riscant să împrumuți instrumente de scris de la alte persoane. Și dacă totuși o faci, spală-te cât de repede poți pe mâini sau dezinfectează-te.

9. Folosește haine ușor de spălat acasă. Evită-le pe cele care pot fi curățate doar chimic în această perioadă pentru a evita să mai faci drumuri la curățătorie.

10. Când ajungi acasă, spală-te bine pe mâini și pe față imediat dupa ce intri pe ușă. Bagă hainele purtate peste zi la spălat.

11. Fă imediat duș fără să omiți să te speli și pe păr.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…