Acasă Coronavirus De ce refuză guvernul Orban testarea în masă a populației?

De ce refuză guvernul Orban testarea în masă a populației?

0
0
3,450

De ce guvernul Orban refuză începerea testării în masă a românilor? Pentru că România nu dispune de testele necesare în acest moment? Iar dacă e așa, de ce se întâmplă astfel? De ce nu ne-am ocupat cu achiziționarea de teste suficiente din timp? Pentru că timp am avut! Poate pentru că actualul guvern e mai mult interesat de imaginea politică decât de ieșirea cât mai repede din starea de urgență și de evitarea cataclismului numit recesiune ce stă să vină? Pentru că e mai mult interesat de ascunderea faptului că, numărul infectaților în România, e de fapt cu mult mai mare decât cifrele date oficial?!

De ce România nu e capabilă să înceapă testarea în masă precum celelalte țări Europene? Țări care în această perioadă testează masiv și testează masiv, pentru că au înțeles importanța acestui lucru! Noi pare că încă nu!

Ce ne lipsește totuși, de ce stăm pe loc, de ce pierdem din nou timp prețios? Ne lipsesc testerele de tip RT-PCR, testele rapide, personalul calificat…sau voința politică?

Domnule Orban, Guvernul României nu are dreptul să mai mintă cetățenii! Domnule Orban, explicați românilor de ce suntem pe ultimul loc în Europa la testarea COVID-19? De ce refuzați să dați drumul la teste rapide? Sunteți conștient, domnule Orban, că dacă nu creștem acum numărul de teste, nu vom putea izola virusul? Doar testarea în masă poate asigura deschiderea economiei la timp și limitarea catastrofei care va urma!

Am propus ieri Proiectul de țară ROMÂNIA MEA DE 10: ACUM ORI NICIODATĂ! — 25 de miliarde de euro pentru salvarea economiei românești. Pentru a putea să punem în practică aceste măsuri, este obligatorie repornirea activității economice până cel târziu la 15 mai! Pentru a asigura acest obiectiv, cerem urgent autorităților măsuri de pregătire a activității economice și a reconstrucției post-criză:

1. testarea în masă a populației: 20.000 de teste/zi timp de 40 de zile

2. eliberarea unui certificat de imunitate pentru persoanelor vindecate de COVID-19, pentru a putea relua activitatea normală

3. adoptarea de urgență a unei măsuri prin care firmele/PFA/II care își desfășoară activitatea de la domiciliu își deduc costurile cu chiria și utilitățile locuinței (pe bază de declarație pe proprie răspundere)

4. testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intră în România, până la dispariția pandemiei COVID-19.”, scrie Ilan Laufer pe contul personal de facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…