Acasă Coronavirus În plină liniște pandemică, ”România Normală” începe ”imunizarea” cu a patra doză de vaccin anti-COVID

În plină liniște pandemică, ”România Normală” începe ”imunizarea” cu a patra doză de vaccin anti-COVID

0
158

Pentru că au mai rămas milioane de doze neadministrate, românii se vor putea ”imuniza” împotriva COVID-19 cu a patra doză de vaccin. Vaccinare începe din 16 mai fie în centrele de vaccinare, fie în cabinetele medicilor de familie.

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech va fi posibilă, după recomandările EMA și ECDC, şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a de vaccin se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Ministerul Sănătăţii recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Se pot vaccina cu doza a patra persoanele care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager. De exemplu, pot face doza a patra de vaccin cu serul Pfizer persoanele care au primit două doze cu ser de la Astra Zeneca, a treia doza cu un vaccin ARN mesager.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Bilanț COVID-19 din 11 mai 2022, în România. Peste 700 de noi cazuri de Covid și 8 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 705 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 107 mai puțin față de ziua anterioară. 78 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 57 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 913, cu 17 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 144 persoane, cu 9 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 144 pacienți internați la ATI, 133 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 60 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 7 mai puțin decât în ziua anterioară, și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.589 e persoane ”diagnosticate” cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 8 decese (3 bărbați și 5 femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referință. Dintre cele 8 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și 4 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de 8 pacienți decedați, 7 au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta peste 80 de ani.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Vezi Și

România mai are de primit încă 87 de milioane de doze de ser anti-COVID până în 2023, deși aproape nimeni nu se mai vaccinează

România, mai are de primit 87 de milioane de doze de ser anti-COVID până în 2023, deși apr…