Acasă Coronavirus Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna, peste 1,6 milioane de doze sunt cu suspiciuni de contaminare: ”Conțin materiale străine”

Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna, peste 1,6 milioane de doze sunt cu suspiciuni de contaminare: ”Conțin materiale străine”

0
565

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna, din cauză ca acestea ar fi fost contaminate cu ”materiale străine”.

Ministerul Sănătății a anunțat că ”materiale străine” au fost găsite în unele doze, dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane.

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie vaccinul în Japonia, a declarat că Moderna a pus trei loturi în așteptare „din precauție”.

Până în prezent, nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate„, a transmis Moderna, adăugând că va colabora cu autoritățile de reglementare și Takeda pentru a investiga problema în continuare.

Nu exista date încă despre ce tip de ”materiale străine” au fost găsite în dozele de vaccin, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule, asupra cărora s-au făcut teste de urgență.

Rapoarte de contaminare au venit și din alte șapte centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate.

Ministerul Sănătății a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost imunizate au fost contaminate, scrie Japan Times, citat de BBC.

Puțin peste 40% dintre japonezi sunt complet vaccinați și aproximativ 50% au primit o singură doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Vezi Și

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face statistici: ”Infectații reinfectați, 12.300 de cazuri noi Covid, în ultimele 24 de ore”

Un număr de 12.353 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate …