Acasă Coronavirus Lista actualizată a țărilor care au impus restricţii de călătorie românilor

Lista actualizată a țărilor care au impus restricţii de călătorie românilor

0
0
692

Mai multe ţări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricţii pe teritoriul acestora, în contextul pandemiei de Covid-19. Și asta, pentru că desigur, România e una dintre țările care a gestionat cel mai bine pandemia dintre toate țările Europene! Sau nu?!

Polonia

Polonia a introdus România pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că zborurile au fost suspendate până la data de 15 septembrie.

Belgia

Începând cu 26 august, și autorităţile belgiene au inclus întreg teritoriul României în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Belgia din România trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

Germania

Pentru Germania, alături de municipiul Bucureşti, alte 15 judeţe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Elveția

Începând cu data de 8 august, toate persoanele care intră pe teritoriul elveţian şi care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie, pentru o perioadă de zece zile. Potrivit reglementărilor în vigoare, autoizolarea nu poate fi întreruptă de un test negativ al infecţiei cu coronavirus.

Cehia

Și Cehia a introdus România pe lista cu risc înalt de infectare (lista roşie). Românii trebuie să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19.

Austria

Accesul în Austria este permis dacă celor care deţin un test molecular negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Cipru

În Cipru, pasagerii români sunt obligaţi să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile, iar călătoriile în scop turistic nu sunt permise.

Grecia

În Grecia, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră şi maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine.

Italia

În Italia, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligaţiei de autoizolare şi de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Bosnia şi Herţegovina

Este permisă intrarea în Bosnia şi Herţegovina cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Danemarca

Cetăţenii din România care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei pot veni fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceştia prezintă simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc), autorităţile daneze pot refuza intrarea.

Estonia

În perioada 31 august – 6 septembrie 2020, cetăţenii români care vin în Estonia sunt obligaţi să se autoizoleze timp de 14 zile.

Rusia

Rusia a început să redeschidă frontierele aeriene, dar pentru România nu există încă un termen concret pentru redeschiderea frontierelor.

Finlanda

Restricţiile la intrare vor continua în ceea ce priveşte traficul dintre Finlanda şi România.

Irlanda

Cetăţenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Islanda

Se aplică măsura de carantină obligatorie sau izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toţi cei care intră în Islanda.

Letonia

Cetăţenii şi rezidenţii permanenţi ai României care sosesc în Letonia în perioada 29 august – 4 septembrie 2020 trebuie să efectueze o perioadă de izolare de 14 zile de la intrarea pe teritoriul acestui stat.

Muntenegru

Muntenegru a inclus România pe lista roşie, aşa că se impune măsura autoizolării pentru românii care intră sau urmează să stea în Muntenegru.

Norvegia

Începând cu data de 15 iulie 2020, este permisă intrarea cetăţenilor români pe teritoriul norvegian cu menţinerea obligativităţii de intrare în carantină/izolare la domiciliu timp de 10 zile după sosire.

Olanda

Cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda li se recomandă în mod ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

Marea Britanie

Cetăţenii români care călătoresc în Marea Britanie direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Republica Moldova

Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările clasificate ca zonă roşie (România a fost încadrată în zona roşie), cu câteva excepții.

Slovacia

Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare.

Ungaria

Începând cu data de 1 septembrie 2020, cetăţenii străini NU pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor care fac obiectul unei derogări.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a sos…