Acasă Coronavirus Ludovic Orban, Nicușor Dan și Nelu Tătaru în contact cu Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, infectat cu coronavirus

Ludovic Orban, Nicușor Dan și Nelu Tătaru în contact cu Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, infectat cu coronavirus

0
0
579

Update 1: Premierul Ludovic Orban a primit, luni, rezultatul testului pentru COVID-19. Acesta este negativ. Orban s-a testat după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Update 2: Primarul ales al Capitalei Nicușor Dan a primit, luni, rezultatul testului pentru COVID-19. Acesta este negativ. Nicușor Dan s-a testat după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. Acesta rămâne în izolare până vineri când va repeta testul.

Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, infectat cu coronavirus: ”Am o formă asimptomatică”. Marţi seară l-a avut invitat pe Ludovic Orban.

Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Informaţia a fost confirmată chiar de el, în cadrul emisiunii moderate de Tudor Muşat, relatează Pagina de media. Marţi seară, el l-a avut invitat pe Ludovic Orban, care luni şi-a anulat participarea la toate evenimentele din agenda, invocând faptul că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în studioul unei televiziuni a fost diagnosticată cu COVID-19.

Primarul general ales, Nicuşor Dan, anunţă că şi-a făcut testul COVID-19 şi că a decis să se autoizoleze până la aflarea rezultatului, după ce dimineață la ora 11 anunța că nu intenționează să își anuleze întâlnirile și evenimtele publice programate pentru azi.

Am făcut testul COVID-19 şi am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască şi militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii. Revin curând – cu veşti bune, sper”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul a luat această decizie după ce a aflat că a participat împreună cu premierul Ludovic Orban la o emisiune TV unde un jurnalist a fost confirmat cu Covid-19.

”Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez ca să fie lucrurile foatrte clare”, a precizat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

Întrebat de ce participă la evenimente publice – spre deosebire de Orban, care s-a autoizolat, Nicușor Dan susține că nu a fost contact direct.

Există niște normative care reglementează această chestiune. Nu sunt, conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală.” – a spus primarul ales al Capitalei.

De asemenea, întrebat de jurnaliști când s-a văzut ultima dată, fizic, cu premierul Ludovic Orban, primarul a declarat: ”Aseară (duminică, n. red.) am fost într-un studio TV”.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Și premierul Ludovic Orban și-a suspendat activitatea după ce a stat lângă o persoană confirmată cu Covid-19 și până la aflarea rezultatului, acesta s-a autoizolat în Palatul Victoria.

Biroul de presă al Guvernului a anunțat, astăzi, că premierul Ludovic Orban a anulat întâlnirile de lucru de luni, din cauza unui caz de infectare cu noul coronavirus.

Mai exact, conform sursei citate, premierul a participat zilele trecute la o dezbatere televizată alături de o persoană care a fost confirmată pozitiv cu Covid-19.

Prin urmare, Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus.

De asemenea, în comunicat se arată faptul că premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.”

Raluca Turcan şi Marcel Boloş au anunţat că se vor testa pentru coronavirus

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar “de vreo trei ori până acum”.

Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Cu cine s-a întâlnit, recent, premierul Ludovic Orban

Potrivit agendei oficiale a premierului României, Ludovic Orban a avut cea mai recentă întâlnire de lucru vineri, 2 octombrie 2020.

Astfel, vineri dimineață la ora 09.00, Orban a fost la Ministerul Transporturilor împreună cu primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

De asemenea, tot în acea zi, Orban a fost la Ministerul Educației, unde au mai participat: vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Pentru contacte multiple, tot executivul Orban trebuie să își facă testul Covid, Violeta Alexandru refuză să îl facă pe motiv că ea a avut mască!

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…