Acasă Coronavirus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre reîntoarcerea la starea de urgență în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre reîntoarcerea la starea de urgență în România

0
0
631

Întrebat ce se va întâmpla dacă în România va continua să crească numărul de cazuri de COVID-19, dacă vom avea din nou stare de urgență și vom intra în carantină, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că:

În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm… Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedme dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. Mergem în toată țara și căutăm paturi goale. Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000. Cei care sunt în prespital să se gândească„, a declarat ministrul, în direct la TVR 1.

Raed Arafat a făcut anunțul în ceea ce privește revenirea la starea de urgență în România, din cauza COVID-19.

A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp.

Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București.

Cifrele arată că ne îndreptăm spre un prag foarte periculos. Un prag care o să ne oblige să luăm anumite măsuri. Repet, nimeni nu vrea să ia aceste măsuri. Toate măsurile luate acum sunt menite să reducă impactul și răspândirea virusului, dar, dacă ele nu sunt respectată și situația continuă să se agraveze, nimeni nu poate să promită: Stați liniștiți că nu mai luăm alte măsuri.

Vă spun eu, o să ajungem în punctul în care lumea o să ne spună: De ce nu luați măsuri mai dure?„, a declarat Raed Arafat, în direct la TVR 1.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…