Acasă Coronavirus Nelu Tătaru: ”Cazurile uşoare şi cele fără simptome rămân acasă de săptămâna viitoare”

Nelu Tătaru: ”Cazurile uşoare şi cele fără simptome rămân acasă de săptămâna viitoare”

0
0
522

Anunț de ultimă oră al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care vizează pacienții care au COVID-19

Ministru Sănătății a anunțat, în premieră, o schimbare radicală în pandemie. Nelu Tătaru a spus că cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare.

Cazurile asimptomatice de COVID sau formele uşoare se vor trata acasă, sub supravegherea medicului de familie, începând de săptămâna viitoare, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Oficialul a mai precizat, însă, că atunci când simptomele bolii apar sau bolnavii nu se simt bine, ei vor fi duşi la spital.

Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare.

Nelu Tătaru a mai spus că „medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”.

În replica la cele spuse de ministrul Sănătății, reprezentanții Colegiului Medicilor din România susţin că nu pot fi emise ordine către medicii de familie pentru a face, în afara negocierilor contractului cu CNAS, alte acte medicale.

Astfel, medicii de familie pot monitoriza de la distanță pacienții COVID-19, dar nu vor intra în focar.

Cum se pot trata acasă pacienții cu COVID-19

Dr. Virgil Musta susține că pacienții bolnavi de COVID-19 care au forme asimptomatice sau uşoare pot rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile.

În această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

Record de cazuri de COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Până joi, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.674 de oameni au murit din cauza COVID-19.

Load More In Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…