Acasă Coronavirus Nelu Tătaru l-a demis pe Streinu-Cercel de la șefia comisiei științifice din Ministerul Sănătății

Nelu Tătaru l-a demis pe Streinu-Cercel de la șefia comisiei științifice din Ministerul Sănătății

0
0
680

După o întreagă campanie de demonizare, denigrare, manipulare și dezinformare, planul de mazilire al Profesorului Adrian Streinu Cercel a început să se materializeze, astfel, în cursul zilei de azi, ministrul sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Adriana Pistol, de la Institutul de Sănătate Publică, i-a luat locul lui Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Adriana Pistol, de la Institutul de Sănătate Publică, i-a luat locul lui Streinu-Cercel.

Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie.

În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică”, a precizat ministrul Sănătății.

El a adăugat că Streinu Cercel nu a obiectat față de această decizie.

Prim ministrul Ludovic Orban, se arată în ședința de guvern de joi 23 aprilie, foarte satisfăcut și mulțumit de această decizie, ”salut decizia, trebuia făcută mai repede” a declarat acesta!

De ce a fost Streinu Cercel demis, de ce toată această campanie împotriva unuia dintre cei mai profesioniști și competenți epidemiologi din România? Poate pentru că cineva a devenit gelos și temător vizavi de popularitatea acestuia? Poate pentru că cineva nu suportă ca cineva în țara asta să fie mai iubit, prețuit și apreciat decât e el? Poate pentru că cineva a considerat că Streinu Cercel a început să vorbească mai mult decât trebuia? Poate pentru că cineva a considerat că apropierea spre colaborare a doctorului Streinu Cercel cu primarul capitalei, Gabriela Firea este de netolerat? Poate pentru că Streinu Cercel a solicitat și recomandat testarea în masă a populației? Poate pentru că a criticat trimiterea românilor în Germania la sparanghel? Poate pentru că începuse să devină indezirabil pentru actualul sistem? Poate!

Dar cum motivează demiterea lui, prim ministru, Ludovic Orban?

În calitatea pe care o avea, de președinte al comisiei, nu avea dreptul să comunice public astfel de măsuri și nu e la prima comunicare publică contrară deciziilor oficiale care au fost luate de autorități, contrar protocoalelor și procedurilor care sunt stabilite oficial de către INSP, de către Ministerul Sănătății sau de alte autorități. Nu poți să-l menții ca președinte al comisiei anti-COVID-19 pe un reprezentant care-și permite să-și exprime public niște opinii personale, niște propuneri în condițiile în care el acționează într-un regim instituțional, în cadrul Ministerului Sănătății. Ceea ce a făcut domnul Cercel este de neacceptat!„. Aaa, atunci bine!

Atunci când PNL și Iohannis se pregăteau în luna februarie de alegerile anticipate și de preluarea integrală a puterii în România, ce făcea institutul Matei Balș și doctorul Streinu Cercel? Se pregăteau pentru pandemie! Concepeau un proiect, proiect în care nu a fost trecută niciodată izolarea și sustragerea vârstnicilor din propriile familii, de acum celebra și ingrata manipulare prin care Streinu Cercel a fost demonizat!

Un lucru e cert, oricare ar fi motivele, lucrurile nu arată bine nici pentru actuala administrație PNL-Iohannis-Orban și nici pentru noi, românii de rând trăitori și trecători prin pandemie!

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…