Acasă Coronavirus Nelu Tătaru: ”Vârstnicii nu vor fi izolați de familii”!

Nelu Tătaru: ”Vârstnicii nu vor fi izolați de familii”!

0
0
2,470

Nu e destul că le-ați limitat drepturile și perioada de deplasare, i-ai batjocorit și ostracizat, că ați decis să faceți exprimente sociale pe ei, acum mai vreți să îi și extrageți din mijlocul familiilor, de la domiciliile lor unde mulți sunt izolați în siguranță?! Ce e mult e mult, abuzurile asupra seniorilor sunt deja mari, pentru mulți, greu de tolerat, ce e destul e destul, nu întindeți coarda că s-ar putea să se rupă currând!

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, și care a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, este respins categoric de către Guvern, care se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție. Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizează într-un comunicat al GCS.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, că nu susține varianta ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectați cu COVID-19.

Să ne gândim dacă odată cu atingerea vârfului, perioada de descreștere va duce la o perioadă de relaxare. Dar relaxarea va fi în același timp cu anumite restricții, în care vor fi două sau trei ore în care putem merge cu mască și mănuși. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele. Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a spus ministrul Sănătății.

În schimb, acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie puși în zone tampon.

Vom face o evaluare cam peste o săptămână, după sărbătorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creșterea acestuia precum și numărul deceselor. Când va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte.

Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu.

Ne gândim ca în următoarea perioadă să vedem, în funcție de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să poată trece în niște zone tampon, ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre aceștia pot să nu aibă locuințe și atunci, până la un prim test negativ, vor fi aduse în anumite spații tampon”, a declarat Nelu Tătaru.

Dar chiar și așa, doar pentru faptul că ați pus în discuție un astfel de poiect odios de soginte nazist, spune cam totul despre voi, despre planurile și despre intențiile voastre, poate că acum doar ați testat marea cu degetul, poate cu planul ăsta nu a mers, pentru că opinia publică și presa a reacționat, dar astaa nu înseamnă că nu veți mai încerca și cu alte abuzuri și încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenilor și de acum înainte! Pentru că odată deschisă poarta spre abuzuri, cu pretextul desigur de protecție al populației, ea greu se va mai închide!

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…