Acasă Coronavirus Primul caz de coronavirus în București

Primul caz de coronavirus în București

0
0
596

Autoritățile au confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în Capitală. Acesta este al 12-lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat din București, de 49 de ani, întors din Italia.

Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în perioada de când a revenit în țară.

Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul său la Institutul Național de Boli Infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. Astfel, epidemiologii au început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai arată comunicatul autorităților.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…