Acasă Coronavirus Primul pacient a primit vaccinul experimental împotriva coronavirusului

Primul pacient a primit vaccinul experimental împotriva coronavirusului

0
0
1,589

Prima doză de vaccin experimental anti-coronavirus a fost administrat luni în Seattle, primului participant voluntar din Statele Unite, a anunţat Institutul Naţional American pentru alergii şi boli infecţioase (NAID).

Studiul include 45 de adulţi sănătoşi şi se întinde pe o perioadă de 6 săptămâni. Fiecare participant va primi două injecţii la distanţă de aproximativ o lună una de alta, în doze variabile.

Scopul este de a determina dacă vaccinul este sigur şi induce răspunsul preconizat din partea sistemului imunitar al participanţilor. Testarea completă va dura, însă, mai multe luni de zile, pentru a se stabili că vaccinul este eficient în prevenirea COVID-19, au precizat specialiştii.

”Găsirea unui vaccin eficient pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus reprezintă o prioritate publică urgentă” a declarat directorul NAID, Anthony Fauci.

Faza experimentală este finanţată de NAID şi derulată de Institutul pentru cercetări în sănătate Kaiser Permanente Washington din Seattle.

Vaccinul, care utilizează material genetic numit ”mesager ARN”, a fost dezvoltat de cercetătorii de la NAID împreună cu compania de biotehnologie Moderna.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…