Acasă Coronavirus România începe de săptămâna viitoare, vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

România începe de săptămâna viitoare, vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

0
163

Medicul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare în România, a anunțat că de săptămâna viitoare începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat Pfizer pentru această grupă de vârstă. Schema va fi păstrată.

Un pas mai este de făcut pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, proces care ar putea începe chiar de mâine, 31 mai. Dr. Bogdan Mahu, coordonatorul campaniei din municipiul Piatra-Neamț, a declarat că se așteaptă doar ca platforma de programare să fie funcțională chiar de mâine, dar adolescenții se vor putea vaccina și fără programare.

Vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare chiar de săptămâna viitoare. În momentul în care toate etapele premergătoare acestui demers vor fi deja gata, ceea ce înseamnă semnarea autorizării de către Comisia Europeană, traducerea rezumatului caracteristicilor produsului în limba romană, publicarea pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, ulterior va fi emisă o instrucţiune în acest sens prin care va debuta în mod oficial etapa de vaccinare pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 şi 15 ani. Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă.

În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor„, a declarat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București.

Așa cum se știe, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, a anunțat ieri că se lucrează la platformă și este foarte posibil să fie operaționalizată mâine, 31 mai. Asta, pentru că programarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani se face prin intermediul contului părinților. Noi suntem pregătiți, avem doze de vaccin Pfizer. Oricum, copiii se vor putea prezenta la vaccinare și fără programare, însoțiți de părinți, la oricare centru: la cele fixe, la drive-thru și la centrele mobile ce vor fi organizate de săptămâna viitoare pe platoul Curții Domnești în Piatra-Neamț, în stațiunea Durău și la Cetatea Neamțului de la Târgu Neamț”.

Până atunci, tinerii cu vârste între 16 și 18 ani se pot prezenta pentru vaccinare fără programare, împreună cu părinții, la centrele drive-thru din Piatra-Neamț și Roman până marți, 1 iunie, inclusiv. Centrele sunt deschise între orele 9-21 în acest week-end prelungit de Ziua Copilului.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Vezi Și

Valeriu Gheorghiță: ”Zeci de mii de doze de vaccin anti-Covid din România, expiră pe 30 Iunie”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, a avertizat…