Acasă Coronavirus România se apropie de 5000 de cazuri zilnice, Ludovic Orban declară că ”alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive”

România se apropie de 5000 de cazuri zilnice, Ludovic Orban declară că ”alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive”

0
0
515

Coronavirus în România, 21 octombrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a publicat noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 4.848 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Astăzi s-au înregistrat 69 de decese noi și 766 pacienți la ATI.

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

650 cazuri în București

Până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.10.2020 (10:00) – 21.10.2020 (10:00) au fost raportate 69 de decese (44 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

4.848 de cazuri noi – 37.025 teste

Dintre acestea, 10 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani. 65 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.250. Dintre acestea, 766 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea, 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

Ludovic Orban a răspuns jurnaliștilor, după vizita la Uzina Dacia Mioveni.

Premierul a fost întrebat, după raportarea a 4.848 de noi cazuri de Covid-19, „cum am putea să scădem”.

Prin respectarea măsurilor de protecție sanitară. Așa cum am văzut aici măsuri extrem de riguroase, aplicarea fiind urmărită constant. Practic, depinde de fiecare dintre noi să se protejeze prin măsurile care sunt recomandate de autorități. Evident, pentru noi, să punem în aplicare toate deciziile care reduc riscul de răspândire, prevăzute în legislația în vigoare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat apoi dacă vorbim inclusiv despre ”carantinarea unor zone”, Orban a precizat că „deja s-au luat decizii de carantinare a unor sate, a unor localități. Când va fi necesară decizia de carantinare, o vom lua”.

Partidul Social Democrat acuză Guvernul Orban că, în loc să se ocupe de gestionarea epidemiei de coronavirus, este preocupat doar de alegerile parlamentare și de listele de candidați. În schimb, Nelu Tătaru a plecat în teritoriu, să evalueze situația spitalelor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se deplasează miercuri în judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov, acolo unde va evalua situaţia din unităţile sanitare şi direcţiile de sănătate publică şi va purta discuţii cu personalul medical, în contextul evoluţiei epidemiologice.

Tătaru se va afla la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate, care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19.

Acuzații din partea PSD

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, se va afla în jurul orelor 11,30 la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal din aceeaşi localitate care este desemnat spital parţial pentru pacienţii COVID-19”, informează Ministerul Sănătății.

În context, Partidul Social Democrat acuză Guvernul Orban că, în loc să se ocupe de gestionarea epidemiei de coronavirus, este preocupat doar de alegerile parlamentare și de listele de candidați.

Este revoltător că în ziua în care Capitala intră în scenariul roșu, membrii guvernului în frunte cu Orban sunt preocupați tot de împărțirea ciolanului și de alegeri.

Orban a uitat că e premierul României și face ședințe politice la PNL pentru a-și pune politrucii și interlopii pe liste…”Nelu Tătaru este dispărut complet din peisaj.

Anisie, ministrul catastrofă al Educației, este preocupată astăzi să prindă lista lui Orban și le va spune părinților mâine, când toți sunt deja la serviciu, ce se întâmplă cu copiii lor…

Prefectul Capitalei, cel care ar trebui să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență, este în concediu. I-a ”liniștit” pe bucureșteni, spunându-le că nu e nicio grabă…

Subprefecții dorm…

Iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este dispărut complet din peisaj.

La fel ca DSP-urile…”, au acuzat duminică social-democrații, pe fondul ratei de incidență e cazurilor de infectare cu noul coronavirus de peste 3%, anunțată de autorități.

La rândul său, Premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt ”decisive” pentru România. Declarația a fost făcută după ce PNL, partidul condus de Orban, a depus listele de semnături la Biroul Electoral Central.

Degeaba vrea PSD să amâne alegerile. Vom lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a permite românilor să scape de Parlamentul născut din pixul lui Dragnea, care a generat o majoritate toxică, care a distrus România şi care vrea să distrugă România.

Pentru noi, orice zi în plus în care majoritatea PSD rămâne să controleze Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol, este o zi în care această majoritate poate să inventeze noi şi noi reglementări care să dea peste cap România şi care să compromită şansele de dezvoltare ale României pe termen mediu şi lung.

Democraţia înseamnă alegeri, democraţia înseamnă puterea cetăţeanului de a decide cine să-l reprezinte”, a spus Orban.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…