Acasă Coronavirus Tânăr de 18 ani din Bacău, infarct miocardic după rapelul cu vaccinul Pfizer

Tânăr de 18 ani din Bacău, infarct miocardic după rapelul cu vaccinul Pfizer

0
208

Un tânăr de 18 ani din Bacău care făcuse rapelul acum trei zile, a fost transportat de urgență la Iași cu suspiciune de infarct miocardic. Tânărul de 18 ani din comuna Livezi, județul Bacău, a fost transportat de urgență la Iași, cu elicopterul SMURD, cu suspiciune de infarct miocardic.

Medicii au rămas surprinși de cazul tânărului de 18 ani. Raportările de pe platforma de vaccinare arată peste 16.000 de reacții adverse, de tip local și general, fără a detalia gravitatea acestora.

Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”.

De ce există controversa în jurul vaccinului Pfizer? Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani.

Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani”, au afirmat medicii din Bacău pentru Național.

Cel mai probabil vinovată este proteina spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, susțin medicii.

DSP Bacău a transmis, joi, mai multe precizări cu privire la situația tânărului:

Pacientul în vârstă de 17 ani și 10 luni din județul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești – Compartiment Primire Urgențe, la dată de 08.06.2021 cu următoarea simptomatologie: tușe, cefalee, mialgii, durere toracică;

Conform informațiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, persoanei în cauza i s-au efectuat multiple investigații clinice și paraclinice;

Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeași zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigații suplimentare, unde se află internat și la acest moment, cu stare generală ameliorată.

Menționăm că pacientul a fost vaccinat în dată de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doză ÎI), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, nu a raportat cazul că fiind o posibilă reacție postvaccinala.

Daignosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigațiilor de specialitate.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Vezi Și

Valeriu Gheorghiță: ”Zeci de mii de doze de vaccin anti-Covid din România, expiră pe 30 Iunie”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, a avertizat…