Acasă Coronavirus Testarea bucureștenilor începe de Luni 30 Martie

Testarea bucureștenilor începe de Luni 30 Martie

0
0
582

De Luni 30 Martie, va începe testarea pe un eșantion de 10.514 de bucureşteni. Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar cele şase primării de sector vor achiziţiona câte 1000 de teste.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, luni începe testarea bucureştenilor. Pentru aceasta, Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar primăriile de sector câte 1000.

Managerul Institutului ”Matei Balș“, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi seara la întâlnirea pe care a avut-o la Primăria Capitalei testarea unui eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti pentru infecţia cu noul coronavirus.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a informat, totodată, că populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă după cum urmează: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 ani, 65-79 ani, peste 80 de ani.

Managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a explicat de ce este necesară testarea în masă: ”pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe“.

Medicul a dat asigurări că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor, aceştia vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii. Rezultatele vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

În cazul în care o persoană este testată pozitiv, toţi locatarii scării de bloc vor intra în carantină şi vor fi testaţi. Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…