Acasă Coronavirus Vaccinul Moderna care nu necesită transportul la temperaturi scăzute, cu o eficiență de 94.5%

Vaccinul Moderna care nu necesită transportul la temperaturi scăzute, cu o eficiență de 94.5%

0
0
376

Compania farmaceutică Moderna anunță că vaccinul său experimental are o eficiență de 94,5% în prevenirea Covid-19 potrivit datelor preliminare din faza finală a testului clinic, informează Reuters.

Astfel, Moderna devine a doua companie americană care anunță rezultate ce depășesc așteptările. Prima a fost Pfizer care a arătat că vaccinul său are o eficiență de peste 90%.

În funcție de autorizațiile necesare privind siguranța și reglementările, Statele Unite ar putea avea două vaccinuri autorizate pentru situații de urgență în luna decembrie și peste 60 de milioane de doze de vaccin disponibile până la finalul anului.

Anul viitor, Statele Unite ar putea avea peste 1 miliard de doze, mult peste necesarul de 330 de milioane pentru propria populație.

Analiza intermediară Moderna s-a bazat pe 95 infecții în rândul participanților voluntari la studiu care au primit fie un placebo, fie vaccinul. Dintre aceștia, doar cinci infecții au apărut la cei care au primit vaccinul, care este administrat în două tranșe la distanță de 28 de zile.

Datele din studiul de 30.000 de participanți de la Moderna au arătat, de asemenea, că vaccinul a prevenit cazurile severe de COVID-19, o întrebare care rămâne în continuare cu vaccinul Pfizer. Dintre cele 95 de cazuri din procesul Moderna, 11 au fost severe și toate cele 11 au avut loc în rândul voluntarilor care au primit placebo.

Un avantaj esențial al vaccinului Moderna este că nu are nevoie de depozitare la temperaturi extrem de scăzute, cum este cazul Pfizer, ceea ce face mai ușor de distribuit. Moderna se așteaptă să fie stabil la temperaturi standard ale frigiderului de 2 până la 8 grade Celsius timp de 30 de zile și poate fi păstrat până la 6 luni la -20 grade Celsius.

Vaccinul Pfizer trebuie transportat și depozitat la minus 70 de grade Celsius, tipul de temperatură tipic unei ierni din Antarctica. La temperatura standard a frigiderului, poate fi păstrat până la cinci zile.

Moderna, parte a programului Operation Warp Speed al guvernului SUA, se așteaptă să producă în acest an aproximativ 20 de milioane de doze de vaccin pentru Statele Unite, dintre care câteva milioane compania le-a făcut deja, și este gata să fie expediat dacă primește autorizația FDA.

Moderna a mai spus că își va folosi datele pentru a solicita autorizație în Europa și în alte regiuni.

Alte țări precum China și Rusia au început deja vaccinările. Rusia a licențiat vaccinul COVID-19 „Sputnik-V” pentru uz intern în august înainte de a elibera date din studiile la scară largă. În 11 noiembrie, a declarat că vaccinul său a fost eficient cu 92% pe baza a 20 de infecții în cadrul studiului său amplu.

Comisia Europeană a încheiat un contract cu companiile Pfizer și BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Comisia Europeană a mai încheiat astfel de contracte cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson şi continuă negocierile cu Moderna, CureVac şi Novavax.

România va primit dozele de vaccin necesare prin intermediul contractelor încheiate de executivul european.

Ministrul Nelu Tătaru spune că așteaptă prima tranșă de vaccin împotriva COVID-19 în decembrie și vaccinarea personalului medical va începe în ianuarie. Nu spune însă și despre ce potențial vaccin e vorba și, mai ales, nu e descris niciun plan logistic de vaccinare.

În schimb, Ludovic Orban afirma, într-un interviu pentru Europa Liberă, că speră la milioane de doze de vaccin COVID-19 în luna mai 2021.

Estimările sunt că în aprilie, mai se vor produce pe scară largă și vom putea să vaccinăm un număr mare de români, (…) de ordinul milioanelor”, spunea Ludovic Orban.

Deși atenția lumii este concentrată pe aprobarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19, cea mai mare problemă, imediat după aprobare, va fi livrarea și depozitarea acestuia, precum și vaccinarea în sine.

Cu toate astea, Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia de COVID-19.

Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a afirmat şeful OMS.

La început, cantităţile vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste”, a subliniat Tedros.

”Însă aceasta va lăsa încă mult teren virusului să opereze”, a avertizat el.

Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, este de părere că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. ”Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el.

Coronavirus în România, 16 noiembrie 2020. Au scăzut cazurile, dar avem un nou record la ATI
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.931 cazuri de persoane infectate cu COVID, 149 decese noi și un nou record la ATI: 1.187 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 9.075 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…