Acasă Coronavirus Valeriu Gheorghiță: ”Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului”

Valeriu Gheorghiță: ”Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului”

0
358

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare în România, a anunțat, joi, că vaccinarea copiilor cu vârsta de până la 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului 2021.

Este vorba despre copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 12 ani, care ar putea beneficia de vaccinarea anti coronavirus începând din această iarnă, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a început miercuri, 2 iunie.

Astfel, aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Statistica arată că, în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au imunizat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

Imunizarea se face fără programare la centrele care utilizează vaccin Pfizer sau la centrele drive-thru. De asemenea, se poate face programare pe platforma CNCAV.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus

Vezi Și

Valeriu Gheorghiță: ”Zeci de mii de doze de vaccin anti-Covid din România, expiră pe 30 Iunie”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, a avertizat…