Acasă Declarații Alina Gorghiu, ministresa ”liberală” a Justiției, simulează interes: ”14 procurori DIICOT se ocupă în prezent de 7.000 de dosare legate de droguri”

Alina Gorghiu, ministresa ”liberală” a Justiției, simulează interes: ”14 procurori DIICOT se ocupă în prezent de 7.000 de dosare legate de droguri”

0
0
610

Ministresa Justiției, ”liberala” Alina Gorghiu, a declarat vineri că, lupta împotriva fenomenului drogurilor ”necesită efort comun” și a adăugat că numărul de procurori care se ocupă în prezent de dosarele referitoare la droguri este unul ”foarte redus”.

Date recente de la DIICOT confirmă că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun. Ieri: Șapte persoane au fost reținute în Constanța pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj. 4.665 de dosare au fost soluționate în 2023, deși efectivul de procurori este foarte redus. Ca să se înțeleagă situația bine: în Secția de combatere a traficului de droguri din structura centrală a #DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni”, a precizat Gorghiu într-o postare publicată pe Facebook.

Conform celor mai recente date, publicate în urmă cu 6 luni de Agenția Națională Antidrog, unul din 10 români cu vârsta între 15-64 de ani a consumat cel puțin un tip de drog ilegal în cursul vieții. Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populației tinere (15-34 de ani).

Am transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de acțiune trebuie să vizeze și componenta de recuperare a prejudiciului”, a mai spus ministra Justiției.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

George Simion, răspuns unionist pentru premierul de la Chișinău: ”Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat”

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un pla…