Acasă Declarații Artizanul ”Statului Eșuat”, Klaus Iohannis, despre aderarea la Spațiul Schengen: „Nu există nicio asumare concretă a vreunei date”

Artizanul ”Statului Eșuat”, Klaus Iohannis, despre aderarea la Spațiul Schengen: „Nu există nicio asumare concretă a vreunei date”

0
237

Klaus Iohannis, despre aderarea la Spațiul Schengen: „Nu există nicio asumare concretă a vreunei date„. Primul turist al ”Statului Eșuat”, a precizat astăzi, că nu există nici o asumare concretă a vreunei date în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen.

Klaus Iohannis a susținut astăzi în cadrul unei declarații comune de presă cu președintele Consiliului European, Charles Michel, la Palatul Cotroceni că în acest moment nu există o dată concretă la care România va putea deveni membră a spațiului Schengen Totuși el speră că acest lucru să se întâmple până la sfârșitul acestui an.

Nu există nicio asumare concretă a vreunei date, din iunie sau octombrie, însă ambiția mea, a noastră e să finalizăm acest proces în cursul acestui an cu succes pentru România.

Avem însă o opoziție din partea Austriei, care nu este legată de România”, adaugă artizanul Statului Eșuat. ”Pentru noi în continuare aderarea la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv național și suntem toți foarte implicați pentru a ajunge la acest rezultat. Este un proces complicat de negociere, fiindcă, în mod paradoxal, noi nu trebuie să dovedim că suntem pregătiți„, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a precizat că România nu are nimic de demonstrat, iar cauza întârzierii acesteia în spațiul Schengen ar fi de fapt o problemă de migrație.

Toată lumea a acceptat că România este pregătită, îndeplinește absolut toate condițiile. Avem însă o opoziție din partea Austriei, care nu este legată de România, este legată de migrație, de felul în care în Europa este tratat Spațiul Schengen și frontierele Schengen.

Foarte multe țări și-au închis de facto frontierele Schengen. Asta face negocierea foarte complicată, fiindcă noi nu trebuie să dovedim nimic, însă avem o situație legată de migrație, unde sigur noi putem să intervenim cât se poate. Noi putem să gestionăm migrația care ar veni prin zona noastră și o facem foarte bine”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre euroscepticism: Dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare

Preşedintele Klaus Iohannis, arhitectul ”Statului Eșuat”, a mai spus, luni, în declaraţiile de presă comune cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la Palatul Cotroceni, despre euroscepticismul din sondajele de opinie, că dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare, dar este convins că, pe măsură ce aceste chestiuni se rezolvă, vom reveni la optimismul şi la încrederea faţă de Uniunea Europeană.

”Ne îngrijorează. Mă îngrijorează, pot să spun din partea mea, şi este o evoluţie care are câteva explicaţii obiective şi trebuie să le vedem. Da, şi eşecul intrării în Schengen este una din cauze, n-are rost să căutăm altă formulare, dar cred că nu este determinantă, dar a contribuit”, a spus preşedintele despre ultimele sondaje care arată un euroscepticism din partea cetăţenilor români.

Scrâșnitorul a arătat, că ”războiul de la graniţa noastră cu siguranţă este un factor extrem de important şi criza energetică şi inflaţia aferentă cu siguranţă sunt factori foarte importanţi”.

Românii au aşteptat soluţii mai rapide, mai concrete şi mai cuprinzătoare. Uniunea Europeană s-a străduit. Împreună, în toate Consiliile, am discutat chestiunile, am venit cu soluţii, dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare, dar sunt convins că, pe măsură ce aceste chestiuni se rezolvă, vom reveni la optimismul şi la încrederea faţă de Uniunea Europeană, fiindcă românii sunt proeuropeni, sunt pro-Uniunea Europeană, o ştim şi ne bazăm pe asta. Şi cum România are o singură direcţie clară, cea europeană, este probabil şi datoria noastră, a politicienilor din România, să le explicăm oamenilor mai mult şi mai bine ce facem în Uniunea Europeană, ce face Uniunea Europeană şi cum abordăm toate problemele cu care se confruntă oamenii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Haosul din Educație continuă, ”liberala” Deca, anunță ce se întâmplă cu anul școlar și cu examenele naționale, dacă greva nu se oprește: ”Îl vom prelungi”

Haosul din Educație continuă. Artizana ”României Educate”, Ligia Deca, anunță ce se întâmp…