Acasă Declarații Așa zisa relaxare începe cu discriminare, condiționări și prelungirea stării de alertă

Așa zisa relaxare începe cu discriminare, condiționări și prelungirea stării de alertă

0
237

Premierul Florin Cîţu, a anunţat luni, că starea de alertă din cauza pandemiei de coronavirus va fi prelungită săptămâna aceasta- Şeful Guvernului neomarxist liberal, a ţinut să precizeze că vor exista unele modificări în ceea ce priveşte restricţiile, cum ar fi cele instituite în zonele montane.

Starea de alertă se prelungeşte şi vor exista unele modificări, a anunţat premierul. Florin Cîțu a dat exemplul staţiunilor montane, unde a spus el, „vom scoate acele restrictii pentru ski, nu vor mai exista ca nu au sens”.

Premierul Florin Cîțu a declarat că Maratonul Vaccinării organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” a fost „un succes”, după ce peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în acest weekend în București.

”Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a declarat premierul Florin Cîţu.

El a menţionat că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

„Românii au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea. Am mai spus-o, o spun din nou, că nu este nicio coincidență că avem o rată de infectare în scădere în același timp în care vedem și o rată mare de vaccinare. Ele merg mână în mână, nu este doar o corelație, este o relație de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut premierul.

Cîţu a reiterat că este posibil ca până la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate în România.

”Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a subliniat Cîţu.

Premierul a precizat că pentru a impulsiona campania de vaccinare a populației, miniștrii și secretarii de stat vor merge la centrele de imunizare pentru a sta de vorbă cu românii.

”Cred ca saptamana viitoare vom avea tot Guvernul in strada la centrele de vaccinare, ministri, secretari de stat. Facem de saptamana viitoare un fel de sedinta de Guvern in strada, vom vorbi cu cetatenii dupa ce ies de la vaccinare”, a spus Cîțu.

Potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%.

Pe de altă parte, dacă propunerile vor fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Evenimentele mai mari de 20 de persoane ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate. Este vorba despre nunți sau botezuri.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Din seria succesuri neomarxist liberale, Iohannis, despre PNRR: ”Mai bine sacrificăm o lună sau două, ca să lămurim toate aspectele”

Klaus Iohannis, despre PNRR: Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum, fără a merge în profun…