Acasă Declarații Ciolacu, a cerut luni, modificarea rapidă a Codului Fiscal: „Arată ca în Evul Mediu când Papa emitea bule unor oameni pentru privilegii”

Ciolacu, a cerut luni, modificarea rapidă a Codului Fiscal: „Arată ca în Evul Mediu când Papa emitea bule unor oameni pentru privilegii”

0
59

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut luni modificarea rapidă a Codului Fiscal, precizând că România nu mai poate continua să acorde privilegii speciale unor companii cu profituri uriașe, în timp ce munca este taxată cu 40%.

Am început cu PNL și UDMR și am ajuns la 6% din PIB în șase luni direcționați către mediul de afaceri. Eu, Marcel Ciolacu, am inițiat o discuție în spațiul public în ceea ce privește Codul Fiscal.

E o diferență imensă între impozitarea muncii cu 40% și capital. Cel mai scump preț l-au plătit în pandemie pensionarii și cei cu boli cronice.

Avem un Cod Fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei, nu se poate continua, nu o spune Marcel Ciolacu, ci o spun finanțiștii și auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt pesediști. Trebuie făcut ceva în România.

Am cerut ca ANAF să înceapă procesul de digitalizare, ca să începem discuția în coaliție privind impozitarea progresivă.

Din punctul meu de vedere, Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, când Papa emitea bule unor oameni în urma unor privilegii. Avem jocuri de noroc impozitate cu 1%.

Dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%, nu se poate continua aşa într-un stat normal. Dacă se dorește să facem așa ceva, PSD e partener la discuții. Nu se dorește, le urez succes„, a declarat Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ciucă, întrebat dacă poate garanta că de vineri benzinăriile vor scădea prețul la carburanți cu 50 de bani: ”Sincer, nu am intrat în acest detaliu”

Premierul Nicolae Ciucă, a fost încurcat luni de întrebarea jurnaliștilor, dacă benzinării…