Acasă Declarații Ciolacu, atac la PNL și Cîțu, liderul PSD vrea plafonarea preţului la carburanţi: ”M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției”

Ciolacu, atac la PNL și Cîțu, liderul PSD vrea plafonarea preţului la carburanţi: ”M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției”

0
161

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa PNL: M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției. Liderul PSD vrea plafonarea preţului la carburanţi.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi avertizează pe toți cei din coaliția de guvernare să fie mai atenți la unele declarații.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut luni modificarea rapidă a Codului Fiscal, precizând că România nu mai poate continua să acorde privilegii speciale unor companii cu profituri uriașe, în timp ce munca este taxată cu 40%.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că s-a săturat ca la orice discuție în cadrul coaliției să apară ”tot felul de tiriflici (om neînsemnat n.r.)” care contestă măsurile economice ale PSD și modul în care se dorește schimbarea Codului Fiscal.

Sunt anumite companii corecte, prestigioase care au făcut profituri uriașe în timpul pandemiei sau din criza energetică și care nu ar fi făcut aceste profituri, dacă nu existau aceste două situații.

Dacă statul român și românii au dus tot greul în pandemie, acum este momentul ca și acele companii să dea ceva înapoi. Eu nu vorbesc de cifre, de câte procente să fie sau să nu fie, eu vorbesc despre principii.

Statul a cheltuit imens pentru a combate pandemia și este normal ca și noi să solicităm un efort, pe o perioadă limitată de timp, către aceste companii. Este normal, este firesc ca aceste companii să contribuie acum.

Vrem să generăm un sistem normal, o societate normală sau vrem să continuăm să trăim cu ”bule papale” și cu avantaje obținute doar de anumiți oameni sau prin presiuni asupra unor oameni politici”, spune liderul PSD.

Am rezolvat și cu pensiile speciale în 30 de zile! Este evident faptul că trebuie să aplicăm un impozit progresiv pentru aceste venituri și să încheiem o dată pentru totdeauna această discuție în România.

Coaliţia de guvernare se gândeşte la plafonarea preţurilor la pompă, pentru că avem preţuri speculative”, a spus, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Totuşi, această măsură trebuie discutată în coaliţia de guvernare, a precizat liderul social-demcrat.

Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit„, a spus Ciolacu, luni, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”.

„Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a adăugat şeful PSD.

În context, Ciolacu a vorbit de „preţ speculativ” din punctul lui de vedere.

„Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie.

„PSD a decis acum şase luni să intre într-o coaliţie mare împreună cu PNL, UDMR şi minorităţile la guvernare, într-un moment dificil atât pentru România şi Europa, cu aceste crize suprapuse: pandemie, criza energiei şi războiul.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ciucă îi dă cu flit ”partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate”

Premierul Nicolae Ciucă, îi dă cu flit *partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem co…