Acasă Declarații Ciolacu: ”Dacă se rupe coaliția eu îmi depun mandatul la Cotroceni, Rareș Bogdan s-a dus la piață cu ceas de 30.000 de euro și vrea să dinamiteze coaliția”

Ciolacu: ”Dacă se rupe coaliția eu îmi depun mandatul la Cotroceni, Rareș Bogdan s-a dus la piață cu ceas de 30.000 de euro și vrea să dinamiteze coaliția”

0
0
151

Marcel Ciolacu reacționează la ruj roz: ”Dacă se rupe coaliția eu îmi depun mandatul la Cotroceni, Rareș Bogdan vrea să-și acopere greșeala că s-a dus la piață cu un ceas de 30.000 de euro și iese la televizor să dinamiteze coaliția.”

Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu se rupe nicio coaliție, așa cum prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a lăsat să se înțeleagă. ”Nu se rupe nicio coaliție. Nu cade niciun guvern”, a spus Ciolacu, adăugând că e pregătit să-și depună mandatul de premier, dacă s-ar întâmpla acest lucru.

Dacă se rupe, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat și eu și l-au acceptat și colegii mei într-un moment dificil al României, printr-o discuție bărbătească între mine și Ciucă, dacă cineva iese, eu îmi depun mandatul la Cotroceni (…) categoric demisionez”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat: ”Categoric, dacă cineva va ieşit din această coaliţie eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”.

Întrebat despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan potrivit cărora nu mai suportă PSD şi ar ieşi de la guvernare, Ciolacu a afirmat: ”Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore (…) Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă (…) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit – că mergi cu ceas de 30.000 de euro la piaţă să cumperi pătrunjel…să dinamitezi o coaliţie, numai cu ştiri false, încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti…iresponsabil (…) Înseamnă că eşti mitocan”.

Rareş Bogdan a ameninţat, marţi seară, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, a afirmat Rareş Bogdan.

Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a mai declarat el.

Ceea ce face PSD este complet imoral şi necolegial”, a susţinut liberalul.

Marcel Ciolacu se ține tare pe poziții: Nu există nici un risc ca pensiile să nu fie mărite de două ori anul viitor. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri seara, despre Legea pensiilor și despre creșterile care vor avea loc, în două tranșe, anul viitor.

Există bani, Legea pensiilor se va pune în aplicare. Vor fi două măriri. Peste 85 la sută dintre pensionari au mai puțin de 3000 de lei. Peste 60 la sută au mai puțin de 200 d elei.

Cum să comentez eu așa ceva, cum să nu fie o prioritate! Despre ce vorbim!

Am închis cererea de plată numărul 3. Aveam renegocierea PNRR pentru că nu mai puteam mări pensiile până în 2070.

Trebuie să existe și în politică o linie roșie. Să nu mai minți oameni.

Nu știu dacă PNL are probleme în sondaje. Eu vorbesc aproape zilnic cu domnul Ciucă și încercăm să luam cele mai bune decizii.

Păi eu pot să risc 70 de miliarde de euro și să nu vin cu Legea pensiilor?!

Cei de la Bruxelles au spus că trebuie să fie un echilibru.

Pensiile militarilor, ale polițiștilor sunt pensii de serviciu. Am venit cu plafoane.

Nu există nici un risc ca pensiile să nu fie mărite de două ori anul viitor„, a spus premierul.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

George Simion, răspuns unionist pentru premierul de la Chișinău: ”Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat”

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un pla…