Acasă Declarații Ciolacu, despre prezidențiale, se fofilează de la candidatură: ”Voi propune în Congresul PSD, varianta unui independent”, Geoană îi ironizează

Ciolacu, despre prezidențiale, se fofilează de la candidatură: ”Voi propune în Congresul PSD, varianta unui independent”, Geoană îi ironizează

0
0
70

Marcel Ciolacu, despre prezidențiale, se fofilează de la candidatură: ”Voi propune în Congresul PSD, varianta unui independent”, Geoană îi ironizează.

Marcel Ciolacu le-a spus, joi, jurnaliștilor prezenți la Palatul Victoria, într-o discuție informală înaintea ședinței de Guvern, că va propune în Congresul PSD susținerea unui candidat la prezidențiale din afara partidului. Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor privind o posibilă susținere a lui Mircea Geoană la prezidențiale.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că la congresul partidului va propune inclusiv varianta susținerii unui independent la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Voi discuta cu colegii din partid dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Dacă vor ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale. Voi propune această variantă la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”, le-a spus Marcel Ciolacu jurnaliștilor, înaintea ședinței de Guvern.

Tot joi, Mircea Geoană a publicat, pe Facebook, următorul mesaj: ”După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu declara că „la începutul lunii iulie, PSD va avea un congres de alegere a prezidenţiabilului”. Despre susţinerea unei candidaturi a lui Mircea Geoană din partea PSD, Ciolacu preciza atunci că nu a avut o discuţie, de câţiva ani, cu Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate, însă, întrebat dacă exclude ca actualul oficial NATO să fie susţinut de social-democrați,
Ciolacu a răspuns: ”Eu cred că în primul rând ar trebui să am o discuţie cu Mircea Geoană. Şi nu eu, ci împreună cu colegii mei”.

”Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, preşedinte al PSD”, a mai spus Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, despre prezidențiale: ”Candidaţii partidelor mici sau cei independenţi nu au nicio şansă.”

Purtătorul de cuvânt al PNL afirmă că, privind cu pragmatism ecuaţia alegerilor prezidenţiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidaţii PNL şi PSD, argumentând că ”aşa a fost la toate alegerile prezidenţiale de până acum”. în opinia sa, candidaţii partidelor mici sau cei independenţi nu au nicio şansă.

”Dacă privim cu pragmatism ecuaţia alegerilor prezidenţiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidaţii PNL şi PSD. Aşa a fost la toate alegerile prezidenţiale de până acum şi asta ne confirmă şi sondajul CURS. Candidaţii partidelor mici sau cei independenţi nu au nicio şansă, pentru că alegerile prezidenţiale sunt în primul rând o competiţie între partide şi apoi o competiţie între persoane”, scrie Stroe joi, pe Facebook.

În opinia sa, dacă un candidat nu reprezintă niciun curent politic, e practic imposibil să transforme favorabilitatea în voturi.

”Istoria ne confirmă acest lucru – niciun independent nu a luat vreodată mai mult de 10%”, subliniază Ionuţ Stroe.

Un sondaj realizat de CURS şi făcut public miercuri indică posibilitatea unui tur doi al prezidenţialelor în care cea mai înaltă funcţie în stat va fi disputată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu ar fi votat de 30% dintre alegători, Nicolae Ciucă de 20%, locul al treilea revenindu-i lui Mircea Geoană cu 17%.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…