Acasă Declarații Ciolacu, iritat de duplicitatea întrebărilor puse de jurnaliști: ”De ce nu îl întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB?”

Ciolacu, iritat de duplicitatea întrebărilor puse de jurnaliști: ”De ce nu îl întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB?”

0
0
155

Premierul Ciolacu, iritat de duplicitatea întrebărilor puse de jurnaliști: ”De ce nu îl întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB?

Marcel Ciolacu, iritat de duplicitatea puse de jurnaliști: ”De ce nu a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă, de ce nu îl întrebați pe Cîțu?”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că anul viitor sunt estimate plăţi doar pe dobânzi de aproximativ 40 de miliarde.

Ciolacu, întrebat despre plata datoriilor: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Acele datorii trebuiesc plătite şi vom bugeta ca să nu intrăm în incapacitate de plată

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, despre plata datoriilor şi a afirmat că ar trebui să fie întrebat fostul premier Florin Cîţu, care a făcut acele datorii de 9,2% din PIB.

Ciolacu a explicat că acele datorii trebuie plătite şi “vom bugeta ca să nu intrăm în incapacitate de plată”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că anul viitor sunt estimate plăţi doar pe dobânzi de aproximativ 40 de miliarde.

Da, de ce nu îl întrebați pe Cîțu? De ce nu ați țipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva considerați că acele datorii nu le plătește…Va veni vreun prim-ministru sau vreun Președinte al României care să spună, domnule, nu vă supărați, eu n-am nicio treabă cu ce au făcut ei? De ce n-a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă Iertați-mă că întreb și eu”.

N-am nicio problemă, răspund la orice întrebare, dar acesta este adevărul. Da, acele datorii trebuie plătite și ne-am pregătit, și vom bugeta ca să nu intrăm – Doamne, ferește! – în incapacitate de plată. La buffer-ul care este acum și la Banca Națională, și la Ministerul de Finanțe, fiindcă avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, a conchis premierul.

Acesta a precizat că datoriile trebuie plătite.

Acele datorii trebuiesc plătite. Şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu intrăm, Doamne-fereşte, în incapacitate de plată, la Bufferul care este acum şi la Banca Naţională şi la Ministerul de Finanţă, pentru că avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem neincapacitate de plată sub nic o formă anul viitor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Fostul premier liberal Florin Cîțu a reacționat, într-o postare pe Facebook, după afirmațiile liderului PSD, în care îi spune acestuia că îl așteaptă ”oricând și oriunde” ”să punem în față cele două guvernări”.

Florin Cîțu a postat un grafic privind cheltuielile cu dobânzile, care în guvernarea liberală (2020-2021) au fost de 29 miliarde de lei, în timp ce în guvernarea Ciolacu (2022-2023) ar fi ajuns la 65 miliarde de lei.

Marcel Ciolacu a mai spus că bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului, astfel încât autorităţile să înceapă anul cu investiţii.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …