Acasă Declarații Ciolacu, reacție după insolvența Euroins: ”CEC și EximBank au obligația să creeze pârghiile de care au nevoie românii, ca statul să poată interveni”

Ciolacu, reacție după insolvența Euroins: ”CEC și EximBank au obligația să creeze pârghiile de care au nevoie românii, ca statul să poată interveni”

0
0
576

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, spune că ”EximBank și CEC Bank au obligația de a interveni pe piața RCA”, după decizia ASF care vizează compania Euroins.

În opinia lui Marcel Ciolacu, EximBank și CEC, au obligația să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru ei și pentru companiile românești.

Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră-n insolvență, căutăm soluții și căutam în continuare vinovați. Avem obligația, au obligația cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români și pentru companiile românești. S-a terminat cu amatorismul”, spune Marcel Ciolacu.

În noul program de guvernare va exista „patriotismul economic”, dă asigurări Marcel Ciolacu.

Avem obligația ca în acea perioadă nu foarte ușoară să apărăm populația și companiile românești prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară și industria materialelor de construcții – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate și de CE, de dezvoltare a domeniilor esențiale ale României”, adaugă liderul PSD.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei, a anunţat vineri, instituţia.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, a transmis ASF, într-un comunicat de presă.

Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situației Euroins România. În acest sens, menționăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor”, a mai transmis ASF.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Clotilde Armand se victimizează din nou, neomarxista de la Sectorul 1, susține că este persecutată la ordin politic: „Sunt linșată pentru reformele luate”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Clotilde Armand se victimizează din no…