Acasă Declarații Ciucă al lor e ”optimist”: ”Nu putem spune că nu se poate întâmpla în România ceea ce s-a întâmplat în Polonia, România este o țară sigură”

Ciucă al lor e ”optimist”: ”Nu putem spune că nu se poate întâmpla în România ceea ce s-a întâmplat în Polonia, România este o țară sigură”

0
195

Premierul României, Nicolae Ciucă a venit astăzi cu declarații prin care să ”liniștească” populația în urma cazului care a vut loc în Polonia, unde două rachete au omorât două persoane. Nicolae Ciucă susține că ”România este o țară sigură, dar nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia. Este foarte greu de anticipat un astfel de eveniment”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că un eveniment precum cel din Polonia, unde o rachetă a ucis doi oameni într-o localitate de lângă frontiera cu Ucraina, este foarte greu de previzionat şi că ”nu putem să spunem că nu se poate întâmpla” şi în România un astfel de incident.

Întrebat dacă se preconizează măsuri de securitate suplimentare în judeţele României de la frontiera cu Ucraina, în urma incidentului din Polonia, premierul a răspuns că este o problemă care ţine de Ministerul Apărării Naţionale şi care probabil are în analiză măsuri.

În acest moment este o situaţie care încă are un efect emoţional şi este normal să fie aşa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ţine efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărări Naţionale şi nu aş vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză, iar partea aceasta de siguranţă eu pot să vă spun că, aşa cum de fiecare dată am avut posibilitatea, şi acum susţin că prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului împreună cu aliaţii nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente. România este o ţară sigură. Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este foarte greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situaţie. Este imposibil„, a declarat premierul Ciucă.

Racheta care a ucis doi oameni a căzut pe teritoriul Poloniei într-un context în care Rusia a efectuat marţi bombardamente masive asupra unor infrastructuri civile din Ucraina, inclusiv din apropiere de frontiera cu Polonia.

După ce iniţial Rusia a fost desemnată drept suspect pentru raidul de marţi, ceea ce a stârnit temeri privind o escaladare a conflictului cu NATO, miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda a estimat drept „foarte probabil” ca racheta să fi provenit din apărarea antirachetă a Ucrainei.

Înaintea reuniunii virtuale de miercuri, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a incriminat Rusia, asigurând că „e clar că nu este vina Ucrainei” şi că în primul rând responsabilitatea pentru căderea rachetei o poartă Rusia, care „continuă războiul ei ilegal împotriva Ucrainei”.

Șeful Executivului a dat asigurări că ”România este o țară sigură”.

Sigur, nu putem să spunem că nu ni se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia. Este foarte greu de previzionat, este greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice pentru a preveni orice situație de acest fel. Este imposibil”, a precizat premierul Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus asupra motorinei rusești: ”Nu există motive de îngrijorare”

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus a…