Acasă Declarații Ciucă îi dă cu flit ”partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate”

Ciucă îi dă cu flit ”partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate”

0
214

Premierul Nicolae Ciucă, îi dă cu flit *partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate”.

Menținem cota unică. Nu susținem și nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută. Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor”, a spus Nicolae Ciucă în ședința BPN al PNL, potrivit unor surse liberale.

Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a precizat că a fost aprobată eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală.

S-a convenit mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, iar impozitul este propus să crească la 40% pentru jocurile de noroc. Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10 mii. Pragul de scutire era până acum de 30 de mii de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a precizat că impozitarea dividendelor va fi de 8%, față de 5%, inclusiv pentru companiile de stat, scrie Mediafax.

Val de majorări de prețuri peste români. Avem în exclusivitate lista cu majorările decise. Vorbim de creșteri de accize și TVA.

TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru serviciile de restaurant şi catering, dar și pentru serviciile de cazare în cadrul regimului hotelier.

Totodată, TVA-ul va crește de la 9 la 19% pentru produsele care conțin zahăr.

Important de subliniat este faptul că această creștere a taxelor și accizelor se va aplica de la 1 iulie și nu de anul viitor.

Impozitarea dividendelor.

Impozitul va crește de la 5% la 8% începând cu 1 ianuarie 2023, iar scutirile pentru companiile de stat și fondurile de pensii private vor fi eliminate.

o creștere lineară de 31 de lei pe an. La tutun încălzit are loc o schimbare mai amplă, respectiv o creștere graduală a ponderii accizei la tutun încălzit în acciza la țigarete care ajunge la 50% în anul 2024.

Accizele la tutun astfel majorate vor intra în vigoare de la 1 iulie 2022, având acordul industriei în acest sens si ținând cont de faptul că, în anul 2022, nu s-a operat nicio majorare a acestor accize.

TVA la locuințe de 5%.

Se menține cota redusă de TVA de 5% doar pentru o locuință și doar până la plafonul de 450.000 lei.

Impozit pe tranzacțiile imobiliare la persoane fizice.

Se exclude deducerea de 450.000 lei pe fiecare imobil vândut și se trece la impozitarea de 1% sau 3%.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Pe Rafila îl ia gura pe dinainte: ”Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă persoanele cu vârste de sub 40 de ani să î…