Acasă Declarații Ciucă, reacție după ce Iohannis și-a anunțat candidatura la șefia NATO: ”A venit foarte bine vestea, sprijinită de tot ce a realizat Armata Română”

Ciucă, reacție după ce Iohannis și-a anunțat candidatura la șefia NATO: ”A venit foarte bine vestea, sprijinită de tot ce a realizat Armata Română”

0
0
129

Nicolae Ciucă, reacție după ce Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la șefia NATO: ”A venit foarte bine vestea, e sprijinită de tot ce a realizat Armata Română în aceşti 20 de ani”.

Generalul Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Apărării, fost premier al țării și actual șef al Senatului, a reacționat la scurt timp de la anunțul lui Klaus Iohannis privind candidatura sa la șefia NATO.

Nicolae Ciucă a reacționat la scurt timp după anunțul lui Klaus Iohannis privind candidatura sa pentru funcția de secretar general al NATO. ”Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de eforturi pe care le-a făcut Armata Română și România,” a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă laudă decizia lui Klaus Iohannis de a candida pentru șefia NATO. Anunțul a fost făcut chair de actualul șef al statului român în cadrul unei conferințe televizate marți seară.

Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, susține candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO.

”A venit foarte bine vestea (n.r. candidaturii lui Iohannis la șefia NATO) pentru că practic s-a formalizat această candidatură. Este vorba despre o asumare a reprezentării României la nivelul Alianței la 20 de ani de la momentul în care a devenit membru deplin al Alianței Nord Atlantice. Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în cei 20 de ani.

Vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective pentru țările din Europa Centrală și de est. Pentru oricare candidat este nevoie de un consens. Fiecare dintre candidați va veni cu argumente. Țările care vor sprijini candidatura vor avea propriile argumente. Sigur se va ajunge la o decizie care se va stabili la nivelul țărilor aliate NATO”, a declarat Nicolae Ciucă imediat după anunțul lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis și-a anunțat oficial candidatura astăzi, după aproximativ doi ani în care s-a tot vehiculat despre dorința sa de a ocupa această funcție.

”Această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa și în special regiunea noastră și angajamentul meu ferm față de valorile NATO”, a declarat președintele României.

Până acum, Klaus Iohannis este primul președinte de stat care și-a anunțat oficial candidatura. Premierul olandez Mark Rutte și-a anunțat intenția doar voalat, însă el deja beneficiază de susținere publică din partea a patru dintre cele mai importante țări ale Alianței Nord-Atlantice (Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania) pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în fruntea NATO, în contextul conflictului ruso-ucrainean.

”Este foarte bine venit (n.r. candidatura lui Iohannis la șefia NATO), pentru că practic s-a formalizat această candidatură și apreciem că este vorba despre o responsabilitate de asumare a reprezentării României pentru ocuparea unei funcții la nivelul Alianței Nord-Atlantice, după 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Alianței Nord Atlantice și, în felul acesta, această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de eforturi pe care le-a făcut Armata Română și România, prin participarea la toate angajamentele în care Alianța a fost implicată.

Sigur, nu este vorba doar de Armata Română, pentru că trebuie să vedem aici întreg sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care a avut o contribuție esențială în realizarea acestei imagini de pilon, de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre, pe flancul de est și, desigur, în interiorul Alianței Nord Atlantice. Ca atare, vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a țărilor din Europa Centrală și de Est la conducerea Alianței Nord Atlantice,” a declarat Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…