Acasă Declarații Coaliția, candidat comun la prezidențiale, dar nu s-a hotărât din ce partid, Ciolacu: ”Nu sunt convins că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte”

Coaliția, candidat comun la prezidențiale, dar nu s-a hotărât din ce partid, Ciolacu: ”Nu sunt convins că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte”

0
0
146

Coaliția vrea candidat comun la prezidențiale, dar nu s-a hotărât din ce partid va fi, Ciolacu se lasă greu: ”Eu nu sunt convins că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte”.

Se fac jocurile pentru alegerile prezidențiale! Surse de la vârful Coaliției au confirmat că se negociază varianta unui candidat comun, dar și o rocadă între președinte și premier pe modelul dorit de USL. Liberalii își fac însă planuri și pentru o candidatură separată.

Au fost câteva declarații controversate, dar la nivel oficial subiectul nu este abordat, ambele părți afirmând că discuțiile vor începe după alegerile europarlamentare din iunie și, evident, în funcție de rezultatele acestora.

În spatele ușilor închise și prin tot soiul de declarații aruncate pe surse, este clar însă că ambele partide pregătesc terenul.

Mai ales în tabăra PNL sunt evidente eforturile de a-l impune pe liderul partidului, Nicolae Ciucă, drept candidat comun în cursa pentru Palatul Cotroceni.

De asemena, este invocat și modelul tandemului, lansat încă din vremea USL, cu președinte de la un partid și premier de la celălalt, inclusiv cu o posibilă rocadă la următorul ciclu electoral.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că decizia privind un prezidențiabil comun PSD-PNL se va lua doar după europarlamentare. Ciolacu a spus că este posibilă o alianță politică, dacă cele 2 partide vor lua peste 45% la alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, liderul PSD a recuoscut că își dorește un nou șef al statului mult diferit față de Klaus Iohannis, un președinte care să nu mai fie partizan.

„Am intrat la guvernare după dezastrul făcut de Orban și Cîțu, cu decizii foarte proaste pentru România. Mie în locul lor mi-ar fi și rușine să merg pe stradă, la ce tâmpenii, la ce decizii greșite au luat cât au fost prim-miniștrii. A venit domnul Ciucă și a fost pompierul de serviciu timp de un an și jumătate.

Uitați-vă, eu n-am mai văzut asta în România, că nu avem niciun scandal în Guvern. Ați văzut vreun scandal? Nu avem, pentru că lucrăm pentru români. În Parlament coaliția funcționează, nu luăm decizii în detrimentul României. Văd o deschidere externă foarte mare pentru România și nu putem să pierdem această poziționare geo-strategică. Eu cred că orgoliile dintre partide vor fi depășite, eu așa cred”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul susține că nu știe dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că nu este convins că el este cel mai bun candidat pentru prezidenţiale sau că va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte, pentru că e posibil să fie concentrat mult prea mult pe actul de guvernare în acest moment.

Ciolacu a fost întrebat dacă are de gând să anunţe că va fi candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

”Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. (…) Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă şi ca şi acum şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat, fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că nu i-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis pentru că „a învrăjbit şi a căutat să potenţeze” un partid care n-a câştigat alegerile.

”Cred că şi PSD-ului şi PNL-ului prinde foarte bine această umanizare prin care trece în acest moment. Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă există un astfel de om care să devină preşedintele pe care şi-l doreşte, Ciolacu a răspuns afirmativ. „Sunt ferm convins. Şi eu şi domnul Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”, a mai spus preşedintele PSD.

”Eu cred că este corect să vedem votul românilor de pe 9 iunie și pe urmă politicienii pot lua decizii foarte rapid. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat pentru funcția de președinte. Poate sunt focalizat pe această funcție de prim-ministru și mă interesează să duc la bun sfârșit acest mandat, să pot la final să mă uit în oglindă și să spun că nu am făcut de râs Guvernul României, nu am făcut de râs PSD-ul”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a făcut și un portret-robot al unui prezidențiabil și a spus că-și dorește un președinte detașat de jocurile politice. „Nu mi-a plăcut Klaus Iohannis, a încercat foarte mult să potențeze un partid care nu a câștigat alegeri, a fost un președinte partizan. Vreau un președinte al României detașat, vreau un președinte al României care să fie președintele tuturor și al celor care l-au votat și al celor care nu l-au votat”, mai spus Ciolacu.

Un procent de peste 45% ar putea genera o alianță politică PSD-PNL la preziențiale.„Dacă avem peste 45%, da, acesta poate fi un procent care să permită formarea unei alianțe politice”, a precizat Ciolacu, care a spus că decizia privind candidații la prezidențiale se va lua după alegerile europarlamentare.

În urmă cu trei zile Ciolacu declara că ”nu ştie dacă va candida la alegerile prezidenţiale” din acest an, dar că are o ”provocare mai mare din postura de premier”, dar și provocarea de ”a duce această coaliţie electorală într-o alianţă electorală pentru Europa”.

Declarația lui Ciolacu vine a doua zi după ce europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu a exclus o alianţă electorală între PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale, însă a transmis că o decizie va fi luată de cele două partide după alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…