Acasă Alegeri Coaliția PSD-PNL, în loc să pună tunurile pe chica lui Nicușor, le-a pus pe roaba lui Piedone, Ciolacu: ”Cine vine la el după ce iese primar?”

Coaliția PSD-PNL, în loc să pună tunurile pe chica lui Nicușor, le-a pus pe roaba lui Piedone, Ciolacu: ”Cine vine la el după ce iese primar?”

0
0
246

Premierul Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit în atacuri politice. Ciolacu spune că alesul coaliției, Cătălin Cîrstoiu, nu are contracandidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone nu pot concura cu medicul, spune Ciolacu.

„La europarlamentare e vot politic. Votul administrativ pentru Primăria Capitalei. Modificăm legislația atunci, nu mai facem alegeri. Cu cine să îl compar eu pe domnul doctor Cîrstoiu. Cu cine să îl compar? Cu Nicușor Dan? De patru ani se plânge și nu face nimic, se ceartă cu primarii de sectoare. De patru ani Capitala stagnează.

Cu cine să îl compar? Cu Piedone? E un primar de sector foarte bun. Ce oameni coagulează în jurul lui față de un profesionsit ca domnul Cîrstoiu, ca să facă o echipă? Cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Ce legătură poate să aibă cu Comisia Europeană, cu profesorii, cu universitățile? Cred că am venit cu un om capabil, lucruri precum termoficarea și altele de asemena mod sunt normale”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu are vreaun contracandidat la Primăria Capitalei pe care să îl compare pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PNL şi PSD la şefia PMB. „Cu cine să îl compar? Cu Nicuşor Dan? Ce a făcut? De patru ani se plânge şi nu face nimic. De patru ani se ceartă cu primarii de sectoare. De patru ani nu a venit cu o propune, nu a atras un fond european. De patru ani face un circ”, a adăugat premierul.

El a vorbit şi despre Cristian Popescu Piedone, despre care a precizat că ”e un primar de sector foarte bun”, însă „cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Ce legătură poate să aibă cu Comisia Europeană, cu marile proiecte, cu profesorii, cu universităţile, să stea la masă să construiască un proiect?”.

”Votul politic este în primul şi în primul rând la alianţa pentru lista la europarlamentare, un vot pentru Europa şi un vot pentru România. Votul administrativ este votul de la Primăria generală a Capitalei. Vă rog eu, dacă alegem cum arată sondajele, modificăm legislaţia, facem un sondaj, nu mai facem alegeri.

Veţi vedea că domnul doctor, îl şi vedeţi cât de determinat e şi a făcut un upgrade administrativ consistent în ultima perioadă. Cu cine să îl compar eu pe domnul doctor Cîrstoiu. Care contracandidat al dânsului? Vă rog eu, haideţi să facem un exerciţiu. Vorbim lucrurile reale. Cu cine să îl compar? Cu Nicuşor Dan? Ce a făcut? De patru ani se plânge şi nu face nimic. De patru ani se ceartă cu primarii de sectoare. De patru ani nu a venit cu o propune, nu a atras un fond european. De patru ani face un circ.

De patru ani Capitala României stagnează. Noroc cu privaţii că mai dezvoltă şi cu primarii de sector, că altfel ar fi blocată total”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri la Palatul Parlamentului, la prezentarea candidatului comun al alianţei PSD şi PNL la Primăria Capitalei.

”Cu cine să îl compar? Cu Piedone? E un primar de sector foarte bun”, a continuat liderul social-democraţilor.

”Care e profesional ca doctorul Cîrstoiu? Ce oameni strânge în jurul lui Piedone să dezvolte şi să dea viziune acestei capitale? Capitala noastră nu a mea, Capitala românilor. Cine vine la domnul Piedone după ce iese primar? Ce legătură poate să aibă cu Comisia Europeană, cu marile proiecte, cu profesorii, cu universităţile, să stea la masă să construiască un proiect? Votăm fiecare. Eu cred că am venit cât se poate de responsabili şi de sinceri în faţa dumneavoastră cu un om capabil, un om cu viziune”, a conchis Ciolacu.

Liderii coaliţiei Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat, într-o conferinţă de presă care a avut loc, marţi la Parlament ,la care a participat şi preşedintele PSD Bucureşti Gabriela Firea şi preşedintele PNL Bucureşti Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) şi-a anunţat, duminică, oficial candidaţii pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi pentru primăriile de sector. Astfel, Cristian Popescu Piedone a fost desemnat candidat pentru Primăria Bucureşti.

”M-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei aveau o viziune extraordinară. Sunt excepții întotdeauna și cum spuneau Firea și Burduja, cei trei primari de sector pe care nu i-am văzut plângându-se de ce nu pot face. Au spus că ar fi putut face mai mult. Vorbim de Capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipa care trebuie să fie un manager și un om catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni și mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

După 32 de ani de la revoluție vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure dar pierdem pesrpectiva. De când sunt premier nu m-a căutat niciodată primarul general. L-am întrebat pe Simonis dacă el a fost căutat, mi-a spus că nu. Ce poți construi? Dacă venea la mine categoric am fi căutat soluții. Asta moștenim, un București fără program și fără perspectivă. Primarul general se laudă cu lucrurile și proiectele lăsate de Firea. Sunt convins că Firea ar fi început mai rapid lucrurile, având experiență. Am văzut entuziasmul lui Burduja și știința de a împinge lucrurile mai departe”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre medicul Cătălin Cîrstoiu și a ținut să precizeze că la fel cum a dezvoltat Spitalul Universitar, la fel va proceda și în cazul Capitalei.

”Doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern, a făcut proiecte europene și a dezvoltat Spitalul Universitar. Am căutat împăreună soluția cea mai bună. Nu m-am certat cu Firea, nici cu Burduja. Amândoi au fost de acord să venim cu o echipă și un program administrativ.

Nu vreau să-l văd pe domnul profesor după patru ani cum explică că nu s-a putut, că s-a certat cu primarii de sector. Sunt ferm convins că va veni și va prezenta cu echipa toate realizările și împreună cu primarii de sector. Asta cred că ne dorim cu toții și asta cred că este așteptarea românilor la adresa politicienilor după 30 de ani de așteptări”, a mai spus premierul.

Cristian Popescu Piedone i-a dat un răspuns premierul Marcel Ciolacu, cel care, în cadrul conferinței de presă pentru prezentarea medicului Cătălin Cîrstoiu drept candidat PSD – PNL la Primăria Capitalei, l-a atacat.

După ce Marcel Ciolacu a lansat un atac dur la adresa lui Cristian Popescu Piedone, spunând că nu are perspective și nu e profesionist, primarul Sectorului 5 al Capitalei și de asemenea candidatul PU-SL la funcția de edil al Bucureștiului a avut o intervenție telefonică la Realitatea Plus unde i-a dat un răspuns pe măsură premierului.

”Când îți ia cineva costița din fasole … e cam greu.“, a spus Cristian Popescu Piedone la câteva minute după atacul lui Marcel Ciolacu.

”M-a atacat direct că stau eu la masă. Domnule prim-ministru, dumneavoastră cum stați la masă? Dacă ne uităm la CV-urile noastre, școlile s-au terminat mai târziu decât în mod normal. Dumneavoastră sunteți prim-ministru, eu nu am voie să fiu primarul general al Capitalei? Care e problema?

Problema e că dumneavoastră sunteți într-o frecvență politicianistă în continuitatea multor alte partide care au mințit. La Primăria Capitalei, în afara perioadei Băsescu, au fost numai liberali și sociali-democrați din 1990. Unde este Bucureștiul?“, a spus Piedone.

”Eu am fost ospătar. Lumea zice că domnul premier avea treabă cu covrigul pe la Buzău. Întâi scoate-ți bârna din ochii tăi și pe urmă te iți la mine.“, a mai spus candidatul Partidului Umanist Social Liberal.

Despre medicul Cătălin Cîrstoiu, Cristian Popescu Piedone a spus că este un „candidat scos din joben, care a recunoscut că este un produs“.

”Cum adică un produs? Adică se vinde?“, s-a întrebat Cristian Popescu Piedone.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…