Acasă Declarații Codruța Cerva și Oana Lovin merg la moaștele Sfintei Parascheva la Iași și susțin că vor fi lăsate de jandarmi să intre în biserică

Codruța Cerva și Oana Lovin merg la moaștele Sfintei Parascheva la Iași și susțin că vor fi lăsate de jandarmi să intre în biserică

0
0
685

Update: Cu Constituția în mână, Oana Lovin și Codruța Cerva au ajuns la moaștele Sfintei Parascheva.

Oana Lovin și Codruța Cerva au reușit să treacă de cordonul jandarmilor și au ajuns la racla cu moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, relatează România TV.

Așa cum au promis în cursul zilei de ieri, cele două au mers la Iași și le-au cerut jandarmilor, cu Constituția în mână, să le lase să ajungă la moaște.

Codruța Cerva a susținut ieri că jandarmii fac un abuz în serviciu pentru că nu îi lasă pe oameni să intre la moaște Sfintei Parascheva.

Codruța Cerva este de părere că jandarmii fac un abuz în serviciu pentru că nu îi lasă pe oameni să intre la moaște Sfintei Parascheva de la Iași. Mai mult, ea și Oana Lovin susțin că vor merge cu Constituția în mână în fața oamenilor legii și le vor cere să le lase să ajungă la racla sfântă.

Codruța Cerva și Oana Lovin au anunțat în direct la România TV că merg la moaștele Sfintei Parascheva la Iași și susțin că vor fi lăsate de jandarmi să intre în biserică.

Eu mâine mă duc la pelerinaj în calitate de cetățean român și aș vrea să reamintesc Guvernului, Președinției și Grupului de Comandă articolul 29 din Constituție, libertatea conștiinței, punctul 3. Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii. Iar la punctul 5 este foarte important, cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate. Deci eu mâine mă voi duce cu Constituția în mână. Eu nu o să fac stânga împrejur atâta timp cât eu sunt cetățean român, când legea supremă în România este Constituția României și o să le spun cu ce drept îmi spun să fac stânga împrejur.

Este cumva carantinat Iașul și eu nu știu? Nu vi se pare că toate abuzurile nu fac decât să ne îndrepte spre dictatură? Eu mă duc cu Constituția în mână, dacă suntem cumva în continuare stat suveran liber și independent. Dacă suntem. Dacă nu mai suntem, atunci trebuie să fim anunțați la cel mai înalt nivel. Eu mă duc mâine la moaștele Sfintei Parascheva și vă promit și vă garantez că eu o să intru. Dacă nu mă lasă jandarmii, atunci va fi un mare abuz în serviciu. Dacă acești oameni se riscă și vor să li se facă dosare penale atunci foarte bine, eu voi merge pe calea aceasta. O să merg împreună cu Oana Lovin și cu mai mulți”, a declarat Codruța Cerva.

Art. 29 – Libertatea conştiinţei

(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.
(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Marcel Ciolacu, vizită oficială, la invitația sultanului Erdogan: ”Fermierii români vor avea acces la o piață imensă, turism în Turcia doar cu buletinul”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Marcel Ciolacu, vizită oficială în Tur…